Foto: LETA
Pavasarīgās noskaņās Liepājas pusmaratons aicina liepājniekus uz otro atklāto treniņu 25. aprīlī plkst.18.00, kā ierasts Jūrmalas ielā pie bērnu rotaļu laukuma, informēe pasākuma organizatori

Lai palīdzētu skrējējiem sagatavoties Liepājas pusmaratona skrējieniem, turpmāk rīkotajos regulārajos treniņos tiks apskatīta viena ar skriešanu saistīta tēma. Šajā reizē pirms skriešanas īpaša uzmanība tiks veltīta iesildīšanās procesam.

Kāpēc ir jāiesildās pirms skrējiena? Kādā veidā to ir iespējams izdarīt? Cik ilgi būtu jāiesildās? Uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem saistītiem ar iesildīšanās procesu atbildēs treniņu vadītājs Reinis Rozītis un Irīna Štūla – Pankoka.

„Pareiza iesildīšanās ir patīkama un veselīga skrējiena pamats. Tā ne tikai palīdzēs izvairīties no traumām, bet arī veicinās labāka rezultāta sasniegšanu. Visiem tiem, kas šogad apņēmušies vairāk laika veltīt fiziskām aktivitātēm, šīs zināšanas būs ļoti vērtīgas, lai spertu soli tuvāk savu mērķu īstenošanai. Tematiskie treniņi būs īstā vieta, kur uzdot jautājumus par to, kas un kāpēc būtu jādara, lai justos labāk,” komentē garo distanču skrējēja Irīna Štūla – Pankoka.

Katrs nākošais atvērtais treniņš tiks veltīts, lai apskatītu citas aktuālas tēmas. Tajā skaitā arī ūdens lietošana, apģērbs, laika un pulsa mērīšana, un citas. Nākošie treniņi tiks rīkoti tradicionālo aktīvo vakaru ietvaros 16. un 30. maijā, 13. un 27. jūnijā, kā arī pēc 15. jūlijā plānotā Liepājas Pusmaratona - 25. jūlijā un 8. augustā.

Vairāk informācija par Liepājas Pusmaratonu: www.liepajaspusmaratons.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!