Foto: Publicitātes foto
"Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību trešajā posmā, kas notika vienā no vecākajām un latviskākajām Latvijas pilsētām Cēsīs, uzvarēja "Ebike" komanda, sasniedzot jaunu sacensības distances paveikšanas ātruma rekordu, informē organizatori.

"Ebike" komanda, kas pirmoreiz uzvarēja "Triatel xRace" sacensību posmā, trasē aizvadīja tikai četras stundas un 48 minūtes, ka sir jauns sacensību rekords.

Komanda "Ebike" Andra Ansaberga, Jāņa Ansaberga un Kristapa Jaundzema sastāvā Cēsu posmā apsteidza divu iepriekšējo posmu uzvarētājus "Isostar Adventure Racing Team", kuri Cēsu posmā ieguva godpilno 3. vietu. Savukārt 2. vietu izcīnīja "EthicSport.lv".


Spriedze arvien pieaug, jo kopvērtējuma, pēc kura tiek noteikts seriāla uzvarētājs, punktu skaits starp patreizējo līderi "Isostar Adventure Racing Team" un Cēsu posma uzvarētāju "Ebike" ir tikai četri punkti (attiecīgi 2861 punkts un 2857punkti).

Arī tautas klasē Cēsīs bija jauni vārdi uz pjedestāla: uzvarētāji ar ātrāko distances laiku (3h40min) bija jauktās grupas komanda "Lejas Mindaugi" Mārtiņa Godiņa, Ievas Godiņas un Jāņa Olengoviča sastāvā, atstājot šajā posmā pašreizējos kopvērtējuma līderus DDB komandu (Ulrika Rupā, Toms Lembergs, Māris Gagainis) tikai 5. vietā.

Savukārt Cēsu posma Biznesa klasē šoreiz visātrāk distanci veica "xRace" ģenerālsponsora "Triatel" komanda Sanda Zuzāna, Jāņa Znotiņa un Kaspara Purmaļa sastāvā. Otrās un trešās vietas ieguvēji ir SEB Dzīvības apdrošināšana komanda un LMT komanda, kas Biznesa klasē startēja pirmo reizi.

Šajās sacensībās "Triatel xRace" sacensību organizatori centās izmantot visu, ko vien Cēsis un tās apkārtne piedāvā - visstraujākās Latvijas upes Gaujas līkločus, tās gleznaini smilšainos krastus, vienlaidus akmens sienu - 22 m augsto Ērgļu klinti, Niniera ezera miermīlīgo vēsumu, ogu smaržu pilno mežu, apkārtnes līdzenumus, Ozolkalna un Žagarkalna virsotnes un vēsturisko garu, kas valda mazajās Cēsu ieliņās, kuru plānojums saglabājies vēl no viduslaikiem.

"Šis posms bija atšķirīgs no iepriekšējiem gan ar ātrumu un dinamiskumu, gan ar distances saturu. Cēsīs sportistiem bija jārisina Latvijā vēl nebijusi veloleģenda, kas daudziem dalībniekiem bija jauns izaicinājums un sagādāja lielu gandarījumu, bija daudz jāpielieto klasiskās orientēšanas zināšanas, kas no vienas puses pieredzes bagātākiem orientieristiem deva priekšrocību, bet citi varēja apsteigt tos ar pareizi izvēlēto stratēģiju un spēju ātri pieņemt lēmumus, aprēķinot īsāko un vieglāko ceļu. Šajā posmā dalībnieki izbaudīja arī vēl nebijušos speciālos uzdevumus: loku šaušana Cēsu pils laukumā, kas deva iespēja dalībniekiem izjust pilsētas vēsturisko garu un uz mirkli iejusties strēlnieku lomā, un virvju trase Ozolkalna galā, kur dalībniekiem vajadzēja cīnīties ne tikai ar ātruma un augstuma bailēm, bet arī ar vēlmi iziet to trasi vēlreiz un vēlreiz," stāsta "xRace" distanču autors Kārlis Osis.

"Pēc sacensībām, izpētot GPS ceļus un rezultātus, var redzēt, ka starp komandām Cēsu posmā notika sīva cīņa, līderu maiņa notika nepārtraukti. Šo sportisko spriedzi radīja arī tas, ka distance, bija īsākā, ar to ātrākā un dinamiskākā. Arī seriāla kopēja spriedze aug. Izskatās, ka nākamais Rīgas posms varētu būt izšķirošs komandām, kuras cīnās par 2011. gada "Triatel xRace" seriāla uzvarētāja titulu un galveno balvu. Starp līderiem ir tikai dažu punktu starpība," stāsta sacensību organizators Jānis Vanags. "Šī gada sezona jau ir pusē un dalībnieku skaita dinamika norāda to, ka dalībnieki mums uzticas un sacensības tiem patīk, par ko liels paldies jāsaka "xRace" komandai un visiem sacensību dāsnajiem atbalstītājiem. Gaidām gan esošos gan jaunus dalībniekus Rīgas nakts posmā, kurš norisināsies Rīgas svētku ietvaros 20. augustā un noteikti atšķirsies ar savu krāšņumu."

"Triatel xRace" ir piedzīvojumu sacensības, kas nu jau tiek uzskatīts par vienu no visaizraujošākajiem tautas sporta notikumiem Latvijā. Šajās sacensībās aicināti piedalīties gan iesācēji, gan orientieristi, gan arī profesionāli sportisti.

Nākamie "Triatel xRace" posmi notiks 20.augustā Rīgā, Rīgas svētku ietvaros, kas būs nakts posms, un 17. septembrī Siguldā, kur norisināsies Baltic Adventure Race Championships.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!