Foto: Publicitātes foto
Biedrība "VSK Noskrien" sadarbībā ar "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoriem aicina pievienoties brīvprātīgo palīgu komandai un ar savu enerģiju, darbu, atbalstu un smaidu radīt īpašo "Lattelecom" Rīgas maratona nedēļas un sacensību dienas atmosfēru. Baltijas lielāko skriešanas svētku organizēšanā iesaistīsies vismaz 500 brīvprātīgo, lai vairāk nekā 30 000 dalībniekiem no 65 valstīm radītu īpašu skriešanas svētku gaisotni Rīgā, informē rīkotāji.

"Lattelecom" Rīgas maratons šogad notiks jau 27. reizi, svētkiem norisinoties visas nedēļas nogales garumā 13. un 14. maijā. Iesaistoties plašajā pasākumu programmā, brīvprātīgajiem būs iespēja gūt pieredzi un ieskatu dažādos pasākumu organizēšanas procesos gan pirms pasākuma, gan maratona nedēļas nogalē. Iepriekšējā pieredze palīgu lomā nav obligāta, tomēr minimālais vecums, no kura iespējams iesaistīties, ir 16 gadi. Īpaši gaidīti ir tie brīvprātīgie, kas "Lattelecom" Rīgas maratona organizēšanā iesaistīsies atkārtoti, norāda rīkotāji.

Brīvprātīgo palīgu iesaiste maratona nedēļā sāksies ar dalībnieku starta numuru sagatavošanu jau 6. un 7. maijā, organizatoriskiem darbiem tālāk turpinoties visas maratona nedēļas garumā. "Lattelecom" Rīgas maratona EXPO, kas notiks 12.-13.maijā, brīvprātīgo palīgu komandas uzdevums būs sagaidīt un izsniegt ikvienam maratona dalībniekam viņa starta numuru. Sestdien, 13. maijā, atklājot programmu 11.novembra krastmalā, notiks "Rimi" Bērnu diena 10 000 dalībniekiem ar dažāda garuma skriešanas trasītēm bērniem un Ģimeņu skrējienu – 3,6 km distanci Rīgas pilsētā. "Rimi" Bērnu dienā būs iespēja palīdzēt ar mazo skrējēju plūsmas koordinēšanu, kārtības uzturēšanu, medaļu izdali un informācijas sniegšanu apmeklētājiem.

Lielākais skaits palīgu nepieciešams "Lattelecom" Rīgas maratona galveno startu dienā, 14. maijā, kad Rīgas ielās startēs vairāk nekā 25 000 skrējēju kopumā četrās distancēs. Brīvprātīgajiem palīgiem būs iespēja palīdzēt trases tiesnešiem, darboties enerģijas punktos, mantu glabātuvē, starta un finiša zonā 11. novembra krastmalā, ka arī medaļu izdalē ikvienam finišētājam un citos darbos.

Palīgi tiek aicināti pieteikties pozīcijām, izvēloties savām vēlmēm un prasmēm tuvākās, kā arī pievienoties ģimenei, draugiem vai skolas un studiju biedriem. Plašāks brīvprātīgo palīgu darbu apraksts un pieteikšanās iespējama Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā sadaļā Palīgi http://www.lattelecomrigasmaratons.lv/lv/paligi/.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!