Foto: Publicitātes foto

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā "Olimpiskā diena 2017" notiks jau piektdien, 22. septembrī 563 norises vietās un kopā pulcēs pasākuma dalībnieku rekordskaitu – 136 704 dalībniekus no 97 Latvijas novadiem un pilsētām, portālu "Delfi" informēja LOK pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

"Olimpiskās dienas 2017" pasākumi notiks gandrīz katrā Latvijas novadā un pilsētā. Rīgā centrālais pasākums norisināsies Rīgas Hanzas vidusskolā, kas pulksten 10:00 iesāksies ar kopīgu Olimpisko rīta vingrošanu, kurā piedalīsies vairāk kā 1000 pārstāvju no Rīgas izglītības iestādēm. Vingrojumu vadīs tā autore Inese Ļubinska. LOK karogu pasākumā pacels "Olimpiskās dienas 2017" vēstnesis, bobslejists Oskars Ķibermanis, bet kopā ar bērniem vingros arī basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētāji. Pēc tam, Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā, risināsies stafešu sacensības, kā arī 3x3 basketbola turnīrs skolu komandām.

"Starptautiskā Olimpiskā komiteja, atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt "Olimpisko dienu", popularizējot Olimpiskās vērtības – draudzību, cieņu un izcilību. "Olimpiskās dienas 2017" devīze šajā gadā ir "Vingro svaigā gaisā!"", atzīmē LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskas vicečempions Žoržs Tikmers. "Vienlaikus vēlamies atgādināt pasākuma dalībniekiem par iespējām sportot brīvā dabā."

Vienlaicīgi visās "Olimpiskās dienas 2017" norises vietās valstī, pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi varēs piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos foto, zīmējumu un eseju konkursos.

"Olimpiskās dienas 2017" norises vietās programmā tiks popularizēti Olimpiskie sporta veidi, Olimpiskās idejas un vērtības. "Olimpiskās dienas 2017" dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2017. gada sertifikāti, bet viena labākā komanda pašvaldībā saņems LOK speciālbalvas.

Ar "Olimpisko dienu 2017" šogad sāksies "Eiropas Sporta nedēļas" pasākumu programma. "Eiropas Sporta nedēļa" norisināsies 23.-30. septembrī un tās mērķis būs veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiks aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Jau ziņots, ka "Olimpiskā diena 2016" vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās 123 353 dalībnieki 531 norises vietā visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!