Svētdien, 28. jūlijā, Smiltenē – sporta centrā "Teperis", aizvadīts LRF 1. kategorijas sacensību VIVUS.lv MTB Maratons 5. posms. Kalnu divriteņu braucēji sacentās HRX maratona, Latvijas Valsts Meži pusmaratona un Baltais pusaudžu distancēs.

Smiltenes vārds kalnu divriteņu saimes leksikā ir ierakstīts ar lielajiem burtiem, ne tikai tādēļ, ka MTB kustības aizmetņi Latvijā meklējami šajā apkārtnē, bet arī tāpēc, ka sacīkstes Tepera ezera piekrastē vienmēr ir lieliski organizētas un distanču maršruti ir izplānoti interesanti priekš ikviena dalībnieka. Arī šogad vairāk par tūkstoti velosportistu mēroja ceļu uz Smilteni, lai tveicīgajos laikapstākļos noskaidrotu, kurš būs ātrākais VIVUS.lv MTB maratona 5. posmā, informē rīkotāji.

HRX maratona distancē uz starta stājās visi spēcīgākie Latvijas MTB disciplīnas braucēji un braucējas. Kā tas ierasts, tad toni sacīkstē noteica "DTG-MySport komandas sportisti, kuri no starta svilpes savā kontrolē centās pārņemt daudzskaitlīgo pelotonu. Līdz pirmajam CAT aktīvākā braucēja starpfinišam viņiem pretestību izrādīja "NN Sporta kluba" jaunie sportisti, bet tomēr pieredze darīja savu un visātrāk līniju šķērsoja Uldis Ālītis (DTG-MySport), kuram sekoja komandas biedrs Oskars Muižnieks un turpat netālu bija arī Lauris Purniņš.

Tālāko notikumu scenārijs pieredzēts teju ikvienā MTB maratona sacīkstē šosezon. Ar komandas biedru palīdzību un savu meistarību Oskaram Muižniekam (DTG-MySport) izdevās izvirzīties vadībā un iekrāt nepieciešamo handikapu, lai pārliecinoši finišētu pirmajā vietā. Pēc četrām ar pusi minūtēm finišu sasniedza Lauris Purniņš (DTG-MySport) un vēl pēc pusotras minūtes sprinta duelī ar Nauri Birkentālu (Subaru AD REM auto MTB) trešo vietu izrāva Uldis Ālītis. Dāmu ieskaitē savu triumfa sēriju turpināja Lelde Ardava (Veloprofs – VW Komerctransports), kura, tieši tāpat kā Oskars Muižnieks vīru ieskaitē, lika lietā savu meistarību, pieredzi un sacīkstes izpratni, lai konkurentes noturētu drošā attālumā.

Latvijas Valsts Meži pusmaratona distancē dalībniekiem bija jāpievārē 27 kilometri. Intriga par uzvarētāju saglabājās lielāko distances daļu, kad divvadībā izvirzījās Latvijas Valsts Meži pusmaratona distances līderis Sandijs Kļaviņš (Pulsaar) un viņa komandas biedrs Zigmārs Zučiks. Mirkli pirms atgriešanās autokrosa trasē liksta ar ķēdi aizkavēja Sandiju Kļaviņu, tādejādi Zigmāram Zučikam izdevās atrauties un izcīnīt savu pirmo uzvaru šogad. Sandijam jāsamierinās ar otro vietu, kas bija pietiekami, lai saglabātu līdera kreklu pirms nākamā posma, kas tiks aizvadīts Cēsīs. Trešo vietu nelielas grupas sprintā izkaroja Ģirts Cirvelis (Roadex). Dāmu ieskaitē uz uzvaras takas atgriezās Santa Sanija Jurgena (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree), kura aiz sevis atstāja Madaru Fūrmani (Dako Ziemeļvidzeme) un Renāti Rodionovu (Carnikava).

"O'Learys" sprinta izaicinājumā starp HRX maratona un Latvijas Valsts Meži pusmaratona dalībniekiem triumfēja Kristofers Rācenājs (DTG-MySport) un Santa Sanija Jurgena (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!