Foto: Publicitātes foto
Šo svētdien, 22. maijā, Baldones novada slēpošanas trasē "Riekstukalns" notiks kalnu divriteņu sacensību seriāla "Vivus.lv" MTB maratona otrais posms. Paralēli aizraujošām cīņām distancē, noskaidrojot posma labākos, paredzētas plašs aktivitāšu klāsts ģimenēm ar bērniem.

"Vivus.lv" MTB maratonos ļoti liela uzmanība tiek pievērsta vides jautājumam. Dalībnieki tiek aicināti nepiesārņot trasi ar sporta uztura iepakojumiem, bet gan tos atvest atpakaļ uz sacensību centru, tādējādi saņemot atlaides jauna sporta uztura iegādei. Sadarbībā ar "Latvijas Valsts Meži" "Vivus.lv" MTB maratona posmos viesojas Cūkmens, kurš tiekas ar dalībniekiem un kopīgi nodod svinīgo zvērestu – nebūt cūkām un nepiemēslot mežus. "Zaļā josta" smaidīgais talismans Ezis Jostiņš māca bērniem un viņu vecākiem šķirot atkritumus un iedrošina tos pirms katra bērnu brauciena.

Baldones posmā šogad maratona organizatori sagādājuši īpaši daudz pārsteigumu bērniem. Papildus bērnu velo sacensībām, kas "Vivus.lv" MTB maratonā ir bez maksas, sacensību centrā bērniem būs iespēja piedalīties sportiskās aktivitātēs, veiklības uzdevumos, radošajās darbīcās.

Šajā sezonā "Vivus.lv" MTB maratons draugu pulkam pievienojas biedrība "homo ecos:" Tā ir nevalstiska organizācija, kas sabiedrību izglīto par mūsdienās tik svarīgajiem vides ilgtspējas jautājumiem. Kā viņi paši saka: "homo ecos: – tā ir nākotnes sabiedrība, kas nešķērdējas ar dabas piedāvātajiem resursiem, bet prot tos izmantot sev un saglabāt arī nākamajām paaudzēm." Jau Baldones posmā dalībnieki un līdzbraucēji varēs piedalīties dažādās "homo ecos:" organizētajās aktivitātēs, tāpēc rīkotāji aicina visus velomīļus ierasties kopā ar savām atvasēm, ģimenēm un draugiem. Šo svētdien Baldonē būs ne tikai sacensības, bet arī lieliska iespēja kopīgi pavadīt laiku svaigā gaisā, piedaloties dažādās aktivitātēs.

Šogad "Vivus.lv" MTB maratona posmā trase izveidota 26.5km garā aplī, kas nozīmē, ka "LMT Straume" maratona distances dalībnieki veiks divus apļus un kopējā maratona distance būs 53km gara. "Latvijas valsts meži" pusmaratona distances braucēji brauks vienu apli. Šī gada jaunievedums - "CAT aktīvākais braucējs" - tiks noteikts, summējot divu starpfinišu un finiša rezultātu. Apskatīt distances karti un iepazīties ar sacensību nolikumu iespējams mājaslapā www.mtb-maratons.lv

Pavisam vēl svaigo pusaudžu distanci organizatori nav aizmirsuši, un "Labs Kino" pusaudžu distance Baldones posmā būs 10 km gara, un, neskatoties uz nelielo trases garumu, dalībniekiem būs iespēja izbaudīt īstu kalnu divriteņu trasi - tā vedīs pa meža un Baldones dūnu purva drošākajām takām.

Vēršam uzmanību, ka Vivus.lv MTB maratonā ir veiktas izmaiņas dienas kārtībā:

9:30 – 11:15 reģistrācija "LMT Straume" maratona, "Labs Kino" pusaudžu distancēm

9:30 - 11:30 reģistrācija "LIMPO" bērnu distancei;

9:30 – 12:30 reģistrācija "Latvijas Valsts meži" pusmaratona distancei;

11:45 starts "LMT Straume" maratona distancei;

11:50 starts "Labs Kino" pusaudžu distancei;

12:00 starts "LIMPO" bērnu braucieniem;

13:20 starts "Latvijas Valsts meži" pusmaratona distancei;

Ap 13:45 "LMT straume" maratona finišs;

Ap 14:30 "Latvijas Valsts meži" pusmaratona finišs;

Apbalvošanas un posma noslēgums ap plkst. 15:45.

Vivus.lv MTB maratonos ir noteikts dalībnieku skaita vienā distancē ierobežojums, kas ir 500 dalībnieku vienā distancē.

Reģistrēties Vivus.lv MTB maratona Baldones posmam iespējams sacensību dienā uz vietas sacensību centrā, Riekstukalnā.

Vivus.lv MTB maratons 10. jubilejas sezonā nākamie posmi:

3. posms 12.06.2016. - Milzkalns, Tukums
4. posms 26.06.2016. - Kamparkalns, Talsi
5. posms 24.07.2016. - Smiltene
6. posms 07.08.2016. - Cēsis
7. posms 10.09.2016. - Ape / Vastse Roosa (Igaunija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!