Foto: Publicitātes foto
22. maijā Baldonē, Riekstukalnā, notiks kalnu divriteņu sacensību seriāla Vivus.lv MTB maratona otrais posms, informē sacensību rīkotāji.

Ievērojot tradīcijas visi trīs pirmie posmi risināsies Latvijā labi zināmās kalnu trasēs. Šoreiz tikai 30 km attālumā no Rīgas, Baldones pagastā "Riekstukalna" slēpošanas trasē. "Šī ir lieliska iespēja rīdziniekiem, kuri līdz šim nav piedalījušies "Vivus.lv" MTB maratona posmos, piedalīties, jo tuvāk mājām šīs sacensības šosezon vairs nebūs," uzsver rīkotāji.

Pirmais posms aprīļa vidū Ventspilī "Piedzīvojuma Parkā" aizvadīts ļoti veiksmīgi. Dalībnieku skaits Latvijas valsts meži pusmaratona distancē sasniedza maksimāli pieļaujamo dalībnieku skaitu 500 dalībnieki vienā distancē, kas liek domāt, ka velo maratonistu un braukt gribētāju skaits pieaug. Pirmajā posmā trasēs kopā izbrauca 800 dalībnieki.

Šosezon Vivus.lv MTB maratona dalībnieki varēs izvēlēties vienu no četrām distancēm: "LMT Straume" Maratona distance (50-60km), "Latvijas Valsts Meži" pusmaratona distance (25-30km), "Labs Kino" pusaudžu distance (10-15km) vai "Limpa" bērnu brauciens (0.4-2km).

Organizatori iedrošina, tos kuri vēl nav pieņēmuši lēmumu par piedalīšanos sacensībās, reģistrēties sacensībām nekavējoties, jo ir noteikts dalībnieku skaita vienā distancē limits 500 dalībnieku un tas netiks pārsniegts. Distanču trases ir īpaši veidotas pa meža takām un ceļiem, kuri lielām cilvēku masām nav piemēroti un organizatori uzsver, ka svarīgākais ir dalībnieku emocijas veicot distanci, tāpēc dalībnieku skaits ir ierobežots, lai izvairītos no sastregumiem.

Aicinam piedalīties interesentus kopīgā izbraucienā un izmēģināt "Riekstukalna" trasi 14.maijā plkst. 12.00, starts Riekstukalna slēpošanas kalna pakājē.
Reģistrēties Vivus.lv MTB maratona Baldones posmam iespējams elektroniski mājaslapā www.mtb-maratons.lv, vai sacensību dienā uz vietas sacensību centrā.
Vivus.lv MTB maratons 10. jubilejas sezonā nākamie posmi:
2. posms 22.05.2016. - Riekstukalns, Baldone
3. posms 12.06.2016. - Milzkalns, Tukums
4. posms 26.06.2016. - Kamparkalns, Talsi
5. posms 24.07.2016. - Smiltene
6. posms 07.08.2016. - Cēsis
7. posms 10.09.2016. - Ape / Vastse Roosa (Igaunija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!