Foto: F64
Jubilejas jeb 25. skriešanas sezonu Rīgas maratons sāks kopā ar jaunu galveno partneri un nosaukumu - turpmākos piecus gadus Baltijas lielākais skriešanas pasākums nesīs "Lattelecom" vārdu, informē pasākuma rīkotāji.

Piesaistot jaunu partneri, maratons ar vēl lielāku sparu turpinās uzņemto kursu nozīmīgāko Ziemeļ- un Centrāleiropas skriešanas pasākumu virzienā, plāno virkni unikālu tehnoloģisku jauninājumu, kurus pakāpeniski ieviesīs nākamo piecu gadu laikā, kā arī pārņems "Nordea" partnerības laikā aizsāktās tradīcijas veselīga dzīvesveida un skriešanas kultūras veicināšanā. Ilggadīgais līdzšinējais pasākuma ģenerālsponsors "Nordea" banka saglabās stratēģiskā partnera statusu, kļūstot arī par maratona oficiālo banku.

2015.gada 17.maijā maratons Rīgas ielās norisināsies jau 25.reizi. Kopš dibināšanas 1991.gadā, pasākums lielāko izaugsmi piedzīvojis laikā no 2007.gada līdz 2014.gadam, skriešanas trasi pilnībā iekārtojot pilsētas centrā, panākot vairākkārtēju dalībnieku skaita pieaugumu un skriešanas kultūras "eksploziju", kā arī vienīgajiem Ziemeļeiropā iegūstot prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronze Label" maratonu kvalitātes zīmi.

Pasākuma stratēģiskais partneris no 2008. līdz 2014.gadam, "Lattelecom", devis nenovērtējamu ieguldījumu un atbalstu šo panākumu sasniegšanā, ieviešot, piemēram, virkni ar maratona norisi un dalībnieku ērtībām saistītu tehnoloģiju – no reģistrācijas sistēmām līdz lejuplādējamiem diplomiem, "on-line" un SMS rezultātiem, unikālas viedtālruņu aplikācijas, kas ļauj sekot skrējējiem maratona laikā, un "uzmundrini.lv", ar kura palīdzību nosūtīti tūkstošiem virtuālo sveicienu skrējējiem trasē.

"Maratona 25 gadu jubileja ir labs brīdis, lai nospraustu nākamos izaicinājumus skrējiena attīstībai," saka "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords. "Esam milzu pateicību parādā "Nordea" bankai, kuras vārdu maratons nesis pēdējos astoņus gadus, par nenovērtējamo ieguldījumu skriešanas kultūras un maratona starptautiskās atpazīstamības veicināšanā. Partnerībā ar "Lattelecom" kvalitātes latiņu celsim vēl augstāk, turpinot iekļaušanos Eiropas vadošo maratonu apritē, ieviešot arvien jaunus risinājumus dalībnieku ērtībai, kā arī vēl vairāk stiprinot maratona kā Rīgas un Latvijas vizītkartes statusu. 2015.gadā, piemēram, kad Latvija uzņemsies Eiropas Savienības prezidentūras pienākumus, "Lattelecom" Rīgas maratons iekļausies prezidentūras oficiālo notikumu programmā, ļaujot 25.jubileju pienācīgi nosvinēt gan Latvijas, gan ārvalstu skriešanas mīļotājiem."

""Lattelecom" un Rīgas maratonam ir izveidojusies veiksmīga sadarbība daudzu gadu garumā, kopā augot un attīstoties ne tikai maratona tehnoloģiskajam atbalstam, bet arī katru gadu "Lattelecom" komandai sasniedzot lielāko dalībnieku skaitu. Esam lepni, ka pateicoties "Lattelecom" atbalstam, Rīgas maratona ir kļuvis par vienu no mūsdienīgākajiem maratoniem, izmantojot līdzvērtīgus tehnoloģiskos risinājumus kā Londonas, Berlīnes un citos atzinību guvušos maratonos. Taču mēs ar organizatoriem esam uzlikuši vēl augstāku latiņu, ko mums kopīgi kā komandai noteikti ir pa spēkam sasniegt – "Lattelecom" Rīgas maratonam ir jābūt starp pasaules labākajiem maratoniem," saka "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

2014.gadā pasākums pulcēja 23 tūkstošus dalībniekus no 60 pasaules valstīm, sasniedzot nebijušu ārvalstnieku dalības rekordu.

2015.gadā dalībnieku izvēlei būs pieejamas četras distances – maratona distance (42km 195m), pusmaratona distance (21 km 97,5 m), 10 km distance un 5 km distance. Pašlaik sadarbībā ar partneriem un Rīgas domi tiek strādāts pie norises plānošanas, lai saglabātu esošās trases pilsētas centrā un pasākumu padarītu par vēl plašākiem skriešanas svētkiem visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Tiks saglabāta 2014.gadā aizsāktā tradīcija priecējot dalībniekus ar kultūras norisēm trasē.

Reģistrācija "Lattelecom" Rīgas maratonam kā jau tradicionāli ierasts tiks uzsākta 17.septembrī – tieši astoņus mēnešus pirms pasākuma - lai dotu iespēju un laiku dalībniekiem izvēlēties un sagatavoties atbilstošākajai distancei. Reģistrēties pasākumam iespējama piesakoties oficiālajā mājas lapā un "Nordea" bankas klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Kā jau ierasts, pieteikties visizdevīgāk ir līdz šī gada 31.decembrim, kad dalības maksa ir viszemākā. Kā tradīcija palikusi arī organizatoru nodrošinātā bezmaksas reģistrācija visiem 2014.gada pasākuma vecuma grupu 1.-3.vietas ieguvējiem, dalībniekiem, kas dzimuši pirms 1950.gada 17.maija, kā arī visiem tiem uzticamajiem maratonistiem, kas piedalījušies visos 24 iepriekšējos Rīgas maratonos.

2014.gada "Nordea" Rīgas maratona mirkļi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!