Lielākais krosa maratons Baltijā, "SEB Tartu Jookusmaraton", kas šogad notiks 29. reizi, cer sasniegt jaunu dalībnieku rekordu, informē sacensību organizatori.

23 un 10 km distancēm uz šo brīdi pieteikušies jau 3600 skrējēju, kas organizatoriem ļauj optimistiski skatīties uz dalībnieku rekordu, jo pērn sacensībām bija pieteikušies kopumā 3691 sportists. Maratona direktors Kunnars Karu izteicies, ka rīkotāji ir sagatavojušies svētdien uzņemt 4000 dalībnieku.

"Pirms 10 dienām trases stāvoklis darīja mūs bažīgus, jo Elvas upe bija applūdinājusi ceļus netālu no finiša, taču aizvadītā nedēļa bija sausa un problēma tika atrisināta," stāsta Karu. "Tagad mēs pabeidzam pēdējos sagatavošanās darbus pirms 8.maija sacensībām un es esmu pārliecināts, ka visiem patiks skriešanas apstākļi."

Gan 10, gan 23 km distances trase izlikta skaistā meža apvidū, ar nelieliem pakalniem un nogāzēm, piemērotas gan pieredzējušākiem, gan mazāk meistarīgiem skrējējiem. Skrējienā nogurušajiem būs iespēja atspirdzināties trasē esošajos servisa punktos.

"Tartu Jooksumaraton" ir lielākais krosa maratons Baltijā, pirmo reizi tas tika sarīkots 1983. gadā Tartu pilsētā, bet kopš 1999. gada notiek Dienvidigaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!