Foto: DELFI

1. jūnijā, Bērnu aizsardzības dienā, kad norisināsies "Rīgas sporta nakts" no plkst. 17:00 līdz 2:00 "Nike Riga Run" aicina visus piedalīties sportiskās aktivitātēs pie Brīvības pieminekļa.

Īpašā "Nike Riga Run" atpūtas zonā ikviens varēs sagatavoties nakts galvenajam notikumam – nakts skrējienam un skrituļslidojumam, kurā varēs piedalīties arī nūjotāji un rollerslēpotāji.

"Nike Riga Run" stendā varēs iegūt aktuālāko informāciju par lielāko sporta labdarības pasākumu Latvijā – "Nike Riga Run", kas notiks 26. augustā Mežaparkā. Kā arī reģistrēties startam kādā no astoņām sacensību disciplīnām. "Rīgas Sporta nakts" ietvaros ir padomāts par nodarbēm gan bērniem, gan pieaugušajiem. Paši mazākie pasākuma dalībnieki varēs izmēģināt veiksmi lielās "Nike Riga Run" puzles salikšanā, uzspēlēt Swedbank cirku vai sapucēties īpašajā "Nike Rga Run" frizētavā. Tikmēr pieaugušie varēs atvilkt elpu pēc sportiskajām aktivitātēm īpaši tam paredzētā zonā.

Par sportiski muzikālo noskaņojumu parūpēsies Black Silver Partybuss ar Dj Saimonu un LU karsējmeitenēm. Apmeklētāji būs gaidīti arī "Sportland" tirdzniecības teltī. Tajā ar īpašām cenu atlaidēm varēs iegādāties visu nepieciešamo aktīvai atpūtai un sportošanai.

Galvenais sportiskais nakts pasākums būs nakts skrējiens un skrituļslidojums, kurā varēs piedalīties visu četru "Nike Riga Run" sporta veidu cienītāji – skrējēji, nūjotāji, skrituļslidotāji un rollerslēpotāji.

Vienā distancē dosies skrējēji un nūjotāji. Viņiem starts tiks dots pie Brīvības pieminekļa, gar Bastejkalnu virzīsies uz Kongresu namu, tālāk uz Vērmaņdārzu un Latvijas Nacionālo operu, cauri Vecrīgai uz Rātslaukumu un atpakaļ pa Līvu laukumu uz Brīvības pieminekli. Arī skrituļslidotājiem trasei starts un finišs paredzēts pie Brīvības pieminekļa, bet distance būs izveidota pa Valdemāra, Stabu un Brīvības ielām. Šajā disciplīnā varēs startēt arī rollerslēpotāji. Visiem starts tiks dots vienlaicīgi – plkst. 23:00.

"Rīgas sporta nakts" notiek otro gadu, un tās laikā notiek dažādas sacensības un paraugdemonstrējumi vairākās galvaspilsētas vietām. Šoreiz aktivitātes noritēs Esplanādē, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā un Rīgas kanāla teritorijā.

"Nike Riga Run" ir vienīgais liela mēroga sporta pasākums Latvijā, kur pilnībā visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas "Ziedot.lv" projektam "Mazajām sirsniņām". Pasākuma sauklis "Palīdzi skrienot!" vislabāk raksturo "Nike Riga Run" ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā "Nike Riga Run" savāca 5 540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā – 14 383 lati, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!