Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sestdien lielākajā distanču slēpošanas pasākumā Latvijā - Coldrex slēpojumā "Apkārt Alaukstam" - uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja Ilmārs Bricis, bet sieviešu - lietuviete Natālija Kocergina, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Bricim šī jau ir ceturtā uzvara šajā slēpojumā. 2011. gadā, kad norisinājās iepriekšējās Apkārt Alaukstam sacensībās, Briča sīvākais konkurents bija Raivis Zīmelis, kas togad izcīnīja otro vietu. Šogad traumas dēļ Zīmelis nestartēja.

Sīvākie konkurenti šoreiz Bricim izrādījās Kārlis Vanags un Mareks Birkentāls. 42 kilometrus garās distances finišu Bricis sasniedza pēc 1 stundas un 47 minūtēm un 28 sekundēm. Savukārt otrās vietas ieguvējs Vanags no līdera atpalika par 34 sekundēm (1:48:02). Trešais finišu sasniedza Birkentāls (1:48:09).

Bricis pēc finiša secināja - "tā kā neilgi pirms šā gada starta slēpojumā biju apslimis, tad īpaši nesanāca trenēties, tāpēc man bija bažas par to, ka dalība slēpojumā var izvērsties ne tik viegla. Tomēr galu galā viss izdevās vēl labāk nekā cerēju un izcīnīju uzvaru. Man patika šā gada sporta trases izmaiņas, tā šogad ir vēl interesantāka, arī trases kvalitāte bija ļoti laba."

Savukārt sieviešu konkurencē pirmo vietu ieguva Lietuvas pārstāve Natālija Kocergina (1:59:33). Jāpiebilst, ka Kocergina ir Lietuvas sieviešu biatlona izlases
sastāvā un viņas treneris ir šā gada sporta distances uzvarētājs vīriešu konkurencē - Bricis. Savukārt otro vietu sieviešu konkurencē, tāpat kā iepriekšējā Apkārt
Alaukstam slēpojumā 2011. gadā, izcīnīja Inese Zvirgzdiņa (2:04:26). Trešā labākā izrādījās vēl viena lietuviete - Kristina Masevičiūte (2:16:23).

Sporta distancē (42 km) startēja ne tikai Latvijas sportisti, bet arī pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas un pat no ASV.

Sporta distancē kopējais balvu fonds bija 900 eiro. 1.vietu ieguvējiem – 200 eiro, 2.vietu - 150 eiro, 3.vietu – 100 eiro.

Slēpojums Apkārt Alaukstam ir pirmās sacensības sešu maratonu sērijā, ko organizē "Alpha Baltic Sport". Nākamais pasākums gaidāms no 8. līdz 9. jūnijam, kad norisināsies "Tour of Latvia". Savukārt jau 9. jūnijā norisināsies Jūrmalas velomaratons, tajā varēs startēt sporta distancē, tautas distancē vai ģimenes distancē. 4. augustā norisināsies Jūrmalas skrituļslidošanas maratons, bet 25. augustā Jūrmalas MTB maratons. Savukārt maratonu sērija tiks noslēgta 21. septembrī ar Jūrmalas skriešanas pusmaratonu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!