Foto: DELFI

Stafetes kociņš - tava uzņēmuma panākumu atslēga Ikvienā darba kolektīvā ir cilvēki, kuriem treniņi un izaicinājumi dažādās sacensībās ir ierasta parādība. Taču pētījumi pierādījuši, ka tieši kopējas sportiskas aktivitātes paaugstina kolēģu sapratni, spēju sadarboties un beigu beigās uzlabo arī darba kvalitāti.

Prakse pārliecinājusi, ka auglīga vide saliedēta kolektīva veidošanai valda "Nike Riga Run" 4x2,5 kilometru stafetes skrējienā. To uz savas ādas izbaudījuši vairāki uzņēmumi, kuri atzīst - ja vienreiz esi to izmēģinājis, atpakaļceļa principā vairs nav. Uzzinu viņu pieredzi un iegūsti savējo, jo vēl ir atlikušas pāris dienas, kad vari pieteikt savu komandu startam "Nike Riga Run"!

Kolēģu paveiktais motivē citus

"Swedbank" parūpējusies par to, lai saviem darbiniekiem būtu pašu sporta klubs, kurā ikviens uzņēmumā strādājošais var iesaistīties un padarīt savu ikdienu veselīgāku un aktīvāku. Turklāt kolektīvā ir gana daudz motivējošu piemēru, kuri jau guvuši lielāku sporta pasākumu pieredzi un ar savu dalību motivē citus kolēģus pievienoties startam kādās no sacensībām. "Nike Riga Run" kļuvis par vienu no šādiem pasākumiem, kurā uzņēmuma komanda ar katru gadu paplašinās, un "Swedbank" valdes loceklis Ansis Grasmanis to argumentē ar gandarījumu, ko dod sevis pārvarēšana un izaicinājums paša spēkiem:

"Ir lietas un notikumi, par kuriem mums savi darbinieki nav jāpārliecina - palīdzēt, atbalstīt, darīt labu. To, ka sports un veselīgs dzīvesveids mums nav svešs, liecina jau daudzus gadus pastāvošais "Swedbank" sporta klubs, kurā katrs darbinieks var iesaistīties. "Nike Riga Run" ideja - palīdzēt skrienot, paver iespējas sasniegt vēl vairāk. Kādam pirmo reizi pēc ilgas saņemšanās uzvilkt sporta kurpes un doties skriešanas, nūjošanas vai skrituļošanas trasē, citam - sajust kolēģa atbalstu stafetes skrējienos. Būt vienotai komandai ar vienotiem mērķiem. Sajust, ka mums apkārt ir vēl tik ļoti daudz atsaucīgu un palīdzēt gatavu cilvēku. Ar katru gadu to cilvēku skaits, kas piedalās "Nike Riga Run" "Swedbank" komandā pieaug - pirms diviem gadiem tie bija apmēram 30 cilvēki, pagājušajā gadā jau ap 50. Esmu pārliecināts, ka arī šovasar uz startu Mežaparkā dosies krietns pulciņš kolēģu. Tas, kurš vienreiz bijis un sajutis to neizmērojamo gandarījumu, ka esi pārvarējis savu slinkumu, pārbaudījis savu varēšanu un vēl palīdzējis slimajiem bērniem, šīs sajūtas neaizmirsīs."

Sportiskā pieredze motivē turpināt

Rimi Latvia gadu gaitā kļuvis par vienu no lielākajiem tirdzniecības uzņēmumiem mūsu valstī ar plašu veikalu tīklu. Taču līdzās biznesa attīstībai vienmēr bijusi arī doma par veselīga, aktīva dzīvesveida veicināšanu. Protams, vislabākais piemērs ir paši, tāpēc "Rimi Latvia" darbinieki regulāri ar savu komandu iesaistījušies dažādos sportiskos pasākumos, gūstot panākumus ne tikai pašu mājās, bet arī plašākā mērogā. Tā ir ilggadēja prakse, kas apliecinājusi savu lietderību un ieguvumu kolektīva veidošanā un uzlabošanā. To uzsver arī Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis:

"Veselīgs un aktīvs dzīvesveids ir ne tikai mana, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra prioritāte un sirdslieta, bet arī viens no uzņēmuma darbības pamatprincipiem. Rimi darbinieki labprāt aktīvi iesaistās un apliecina savas spējas, kā arī fizisko sagatavotību dažādos skrējienos un sporta pasākumos gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām. Turklāt, dubults gandarījums ir tad, ja izdodas sportiskās aktivitātes apvienot ar labiem mērķiem - līdzīgi kā "Nike Riga Run" labdarības skrējienā, kad kopīgi sportojot ir iespēja palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams visvairāk."

Pozitīvās emocijas liek saņemties

Kolēģa atbalstošā pleca izjūta un atbildība pret pārējiem ir galvenais, kas motivē arī organizācijas "Ziedot.lv" kolektīvu vilkt kājās skriešanas apavus un cītīgi gatavoties "Nike Riga Run" stafetes skrējienam. Tā jau kļuvusi par tradīciju, jo komanda veidota arī iepriekšējos divos gados, bet ikreiz iegūtās pozitīvās emocijas un gandarījums radījusi zināmu atkarību, kas liek saņemties startam arī nākamajā reizē. "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta atzīst, ka individuālās disciplīnas pieveikšana būtu pārāk liels izaicinājums, bet stafetes skrējiens dod iespēju būt vienam no daudzajiem uz starta līnijas:

"Mūsu kolektīvā par tradīciju kļuvis katru nedēļu kopīgi doties uz Mežaparku trenēties un baudīt skriešanas brīvību. Kopīgi komandas treniņi palīdz mums vienai otru motivēt un nepadoties, kā arī veicina kolektīva saliedēšanu. "Nike Riga Run" noteikti ir lielākais un sirsnīgākais skrējiens, kas vienlaikus apvieno sportot gribētājus un sniedz palīdzību "Mazo Sirsniņu" bērniņiem. Emocijas un iespaidus, kas gūti, regulāri trenējoties, virzoties uz mērķi un piedaloties skrējienā, kur ikviens ar savu dalības maksu palīdz smagi slimiem bērniņiem arī kādreiz skriet ar savām kājiņām, nevar aprakstīt. Tās ir jāizjūt klātienē, tādēļ aicinām ikvienu, kas vēl domā par piedalīšanos skrējienā, noteikti to darīt!"

Esi iedvesmots izmēģināt, ko nozīmē starts "Nike Riga Run", un uzzināt, ko patiesi spēj kopā ar saviem uzticamākajiem kolēģiem? Izmanto vēl atlikušās pāris dienas, lai reģistrētu savējo komandu. Līdz 25. augustam to var izdarīt interneta vietnē www.nikerigarun.lv vai jebkurā "Sportland" un "Nike" veikalā visā Latvijā. Palīdzi skrienot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!