Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē Ādažos pulcējās kupls skaits piedzīvojumu meklētāju - baudot vasarīgi saulaino laiku, Sporta, Tautas un Mini klašu distancēs devās ap 550 "xRace" piedzīvojumu sacensību dalībniekiem, kas bija ieradušies no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem.

Spēcīgākā komanda izrādījās "ABC Construction", kas Sporta klasē uzrādīja vislabāko laiku, distancē pavadot piecas stundas un 38 minūtes.

"Esam gandarīti, ka "xRace" piecu gadu jubilejas sezona iesākas ar ļoti lielu aktivitāti no komandu un jo īpaši ģimeņu komandu puses. Pirmajā posmā Ādažos dalībniekiem tika sarūpēti dinamiski sacensību posmi, kur ātrie posmi mijās ar lēnajiem, līdz ar to bija svarīgi pieņemt lēmumu par izdevīgāko maršrutu, kas komandai dotu labāko iespējamo rezultātu. Kāju posmus varēja veikt ar lielu baudu – priecājoties par dabu un vasarīgo laiku," uzsver sacensību organizatori.

Kā jau minēts, Sporta klasē uzvaru svinēja vīriešu komanda "ABC Construction", jauktajā grupā triumfēja komanda "Foršais Briksnis", bet sieviešu komandu duelī pārākas izrādījās "SEL Team". Savukārt Tautas klases labākās vīriešu komandas titulu ieguva "Riga Adventure Team", jaukto komandu konkurencē uzvarēja "ABC Construction FAMILY TEAM", bet starp sieviešu komandām ātrākā bija komanda "Reiņa meitenes". Par Mini klases uzvarētājiem kļuva komanda "VSK Noskrien".

Atsevišķā vērtējumā sacentās arī uzņēmumu komandas. Sporta klasē labākās uzņēmumu komandas bija "ABC Construction", "ISOSTAR" un "VELUX/MySport", bet Tautas klases uzvarētāji uzņēmumu konkurencē bija "ABC Construction FAMILY TEAM", "Initiative Latvia" un "Anzāģe". Sekot cīņai starp komandām - kā mainās sacensības favorīti, kurā vietā atrodas komanda, cik liels izrāviens ir starp dalībniekiem - varēja arī attālināti - caur LIVE GPS www.mansgps.lv mājas lapā.

Piedzīvojumu meklētāju un uzņēmumu interese piedalīties spraigajās sacensībās ar katru gadu pieaug. "xRace" piedzīvojumu sacensības piedāvā vienas dienas laikā izbaudīt tādus sporta veidus kā orientēšanos, skriešanu, braukšanu ar kalnu velosipēdu, kā arī speciālo uzdevumu ietvaros airēšanu, peldēšanu un citus aizraujošus prāta un spēka uzdevumus. Atkarībā no izvēlētās distances trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām.

Ikviens ir aicināts pieteikties jau nākamajiem četriem xRace posmiem, kas norisināsies visas vasaras garumā: 31.maijā Saldū, 5. jūlijā Daugavpilī, 16.augustā Rīgā un noslēgsies 20.septembrī Ērgļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!