Foto: Publiciātes attēli

"Ja runājam par graudaugiem, pilngraudu produkti vienmēr satur vairāk šķiedrvielu nekā rafinēti, tāpēc tos vajadzētu biežāk iekļaut uzturā! Piemēram, pilngraudu auzu pārslas, griķus, grūbas, arī pilngraudu maizi, kas ir garšīgs produkts, kuru var ērti iekļaut ikdienas maltītēs. Svarīgi atcerēties, ka pilngraudu maizei jāsatur seši vai vairāk grami šķiedrvielu 100 gramos produkta. To ēdot, būtu svarīgi pievienot kādu olbaltumvielu avotu, piemēram, olu, lasi vai citu zivi, gaļas šķēli, tofu un tamlīdzīgi, kā arī iecienītos dārzeņus. Tādā veidā iespējams tikt ne vien pie šķiedrvielām bagātas, bet arī sabalansētas maltītes," saka uztura speciāliste Anna Rozīte.

Un, lūk, ideja vienkāršam un garšīgam brokastu ēdienam, kas bagātinātas ar šķiedrvielām. Šī receptes ir īpaši piemērota tiem, kuri vēlas uzturā iekļaut vairāk šķiedrvielu un baudīt garšīgus ēdienus!

::recepte::

Ja vēlies, vispirms maizes šķēli viegli apgrauzdē.

Biezpienu izberz caur sietu un uzklāj uz maizes šķēles.

Pievieno sagrieztu avokado un redīsus. Virsū kārto dīgstus.

Gatavo maizīti apkaisi ar lobītām kaņepju sēklām, sāli un pipariem.

::!recepte::

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!