Foto: Kārlis Briedis

Lai olimpiešiem ''nodotu savu enerģiju'', Rēzeknes iedzīvotāji un pilsētas viesi svētdien pulcējās Rēzeknes Festivāla parkā, kur 10 dažādās disciplīnās "vāca enerģiju" un pauda atbalstu uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošajiem Latvijas sportistiem, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Apmeklētājiem pasākuma "Enerģija olimpiešiem" ietvaros bija iespējams šaut ar loku, turēties mežonīgā buļļa mugurā, lēkt ar lecamauklu, griezt riņķi, sist veseri, ceļot svaru bumbas, pievelkoties un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas četru darbīgu stundu laikā ļāva uzlādēt ''Elektrum'' Enerģijas lāpu.

Pasākuma ievaddaļā ar enerģisku iesildīšanos apmeklētājus sveica Latvijas sporta izcilnieki – vieglatlēte un Latvijas Olimpiskās komandas "Rio 2016" dalībniece Gunta Latiševa-Čudare, vieglatlētikas treneris Pēteris Stripkāns, biatloniste un olimpiete Žanna Juškāne un Latvijas biatlona izlases treneris Vitālijs Urbanovičs. Dienas gaitā ikkatrs interesents varēja aprunāties un nofotografēties ar klātesošajiem sportistiem, turklāt arī šoreiz netrūka aizraujošu sportisku izaicinājumu, kad loka šaušanā spēkiem mērojās Gunta Latiševa-Čudare un viņas pirmais treneris Pēteris Stripkāns.

"Katram sportistam ceļš uz Olimpiskajām spēlēm sākas ģimenē un skolā pie pirmā sporta skolotāja un trenera, un es ceru, ka šajā pasākumā ir arī daudz jauno sportistu, kuri neatlaidīgi un mērķtiecīgi izkopj savu sportisko meistarību, lai kādreiz ieņemtu vietu Latvijas Olimpiskajā komandā. Veiksmi jums visiem un veiksmi Latvijas olimpiešiem Rio!" pasākumā pauda Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Apvienojot entuziasma pilno pasākuma dalībnieku spēkus, dienas gaitā tika savākts rekordliels enerģijas daudzums: 21 416 lēcieni ar lecamauklu, 703 basketbola bumbas metieni grozā, 4948 pietupieni ar svara bumbu, 719 loka šāvieni mērķī, 24 minūtes un 15 sekundes buļļa mugurā, kā arī 1364 punkti vesera sišanas disciplīnā. Šajā kategorijā spēcīgākā sitēja titulu ar 10 punktiem ieguva 16 dalībnieki, buļļa savaldīšanas rekords pieaugušo kategorijā bija 1 minūte un 3 sekundes, lēkšanā ar lecamauklu rekords bija 189 lēcieni minūte, pievilkšanās uzdevuma labākais rezultāts bija 29 reizes, skaļākā uzvaras sauciena autora uzstādītais rezultāts bija 130 decibeli, riņķa griešanā sasniegtais rekords bija 2 stundas un 1 minūte, savukārt loka šaušanā maksimālo sešu punktu skaitu izcīnīja 25 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!