Foto: Sense media

Sestdien, 24. septembrī, Liepājā norisinājās sacensības "Karostas mezgls", kur vīriešu konkurencē uzvarēja šī skrējiena vēstnesis Mārtiņš Kromulis, ātrākā no dāmām bija Iveta Pūpola, bet komandu vērtējumā pirmie finišu sasniedza "Kuldīgas novads" komanda, portālu "Delfi" informēja Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes
vadošais projektu vadītājs Mārtiņš Jansons.

Vīriešu konkurencē visu pjedestālu aizņēma pilsētas viesi. Mārtiņš Kromulis no Gulbenes novada sacensībās startēja jau trešo reizi, un beidzot šogad izdevās arī uzvarēt, septiņus kilometrus garo distanci pieveicot 44 minūtēs un 40 sekundēs. Otrais labākais rezultāts bija pērnā gada uzvarētājam Kasparam Kalnbērzam, kurš trasē pavadīja attiecīgi 45 minūtes un 10 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Reinis Melbergs ar laiku 45 minūtes un 43 sekundes.

Sieviešu vidū labākā bija liepājniece Iveta Pūpola – viņa trasi noskrēja 57 minūtēs un 31 sekundē. Otrajā vietā, tāpat kā pērn, ierindojās liepājniece Karolina Tjapko, ar laiku 58 minūtes un 33 sekundes, bet trešā ātrākā bija rīdziniece Olga Vladimirova ar laiku 58 minūtes un 55 sekundes.

Komandu cīņā pirmie finišu sasniedza komanda "Kuldīgas novads" - viņu laiks 50 minūtes 28 sekundes. Otrie labākie, tāpat kā pērn, bija komanda "Špaktelētāji" ar laiku 52 minūtes un 53 sekundes. Bet trešie palika komanda "Ezīc – lepns putns" ar laiku 53 minūtes un 18 sekundes.
Kopumā individuālajā skrējienā piedalījās 117 dalībnieki. Savukārt komandu skrējienā piedalījās 38 kvarteti, un katrā četriniekā bija jābūt vismaz vienai daiļā dzimuma pārstāvei. Visi uzdevumi komandai bija jāveic kopā, un arī finiša līniju tās šķērsoja vienoti.


Vēl pirms sacensībām Mārtiņš Kromulis izteicās, ka šī pasākuma dēļ ir gatavs braukt pāri visai Latvijai, lai tikai piedalītos. "Tāda otra Latvijā nav," viņš paskaidroja, "tāpēc vien ir vērts aizbraukt". Esot jāmācās no iepriekšējo gadu kļūdām, ja ir vēlme "Karostas mezglu" noskriet labāk. Un ar šīs dienas uzvaru to arī pieradījis. "Pats galvenais, kā jau vienmēr, ir nepadoties. Jo, ja nepadodies, nevari zaudēt."

Pasākuma organizatori atgādina, ka sacensību trase vijās cauri atpūtas vietai "Beberliņi" un tās pieguļošajai teritorijai, un ceļā uz finišu dalībniekiem bija jāpārvar dažāda augstuma šķēršļi, ūdens un citas grūtības, rādot savu spēku, veiklību un ātrumu. Skrējējiem bija jāliek lietā arī savas līšanas, lēkšanas, rāpšanās un citas prasmes.

Skatītāji varēja ne tikai sekot un just līdzi saviem favorītiem trasē, bet arī apskatīt zemessardzes 44. kājnieku bataljona ieročus un neformālā gaisotnē aprunāties ar zemessargiem.

Sacensību noslēgumā individuālā skrējiena un komandu cīņu uzvarētājus prēmēja ar naudas balvām, bet 1. – 3. vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu grupās, kā arī trīs ātrākās komandas saņēma vērtīgas piemiņas balvas.

"Karostas mezglu" rīkoja Liepājas Vieglatlētikas klubs sadarbībā ar Liepājas Sporta pārvaldi.

Tāpat pasākuma organizatori atzīmē, ka atraktīvās piedzīvojumu sacensības dabā "Karostas mezgls" norisinājās sporta sērijas "Izrāviens" ietvaros, kas radīta, lai bagātinātu pilsētas sporta dzīvi. Visi finišējušie turpinās cīņu par sporta sērijas "Izrāviens" kausu.

Jau vēstīts, – lai to iegūtu, dalībniekiem jāpiedalās sporta sērijas "Izrāviens" sacensībās, kurās finišējot ikviens dalībnieks saņem ieskaites punktus, kas ļaus pretendēt uz lielo balvu. Kopumā tiks apbalvoti labākie seši vīrieši un sievietes individuālajā vērtējumā.

Interesenti jau var reģistrēties noslēdzošajam sporta sērijas "Izrāviens" pasākumam "Liepājas stunda", kas norisināsies stadionā "Daugava" jau 22. oktobrī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!