Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē, spītējot lietainajam laikam, galvaspilsētā pulcējās ļaudis no dažādām pasaules valstīm, lai piedalītos "Lattelecom" Rīgas maratonā – kopumā savu dalību bija reģistrējuši 33,6 tūkstoši skrējēju no 65 pasaules valstīm, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Maratonā visvairāk skrējēju startēja sešu kilometru distancē – 12 482 dalībnieki. Savukārt saskaņā ar organizatoru pausto desmit kilometru distanci bija plānojuši veikt 6512, pusmaratonu 4313, bet maratonu 1759 skrējēju. Līdz ar to četrām distancēm reģistrējušies 25 066 skrējēji, bet vēl 8524 skrējēji sestdien piedalījās "Rimi" bērnu dienā.

Jau ziņots ka drošu uzvaru maratonā ar rezultātu divas stundas, 38 minūtes un 40 sekundes izcīnīja Šitaje Gemeču Debelu no Etiopijas, bet Latvijas garo distanču skrējēja Anita Kažemāka svētdien izcīnīja ceturto vietu "Lattelecom" Rīgas maratonā un izpildīja Riodeženeiro olimpisko spēļu normatīvu.

Sacensībās vīriem uzvaru izcīnīja kenijietis Dominiks Kimvetišs Kangors, distanci veicot divās stundās, 11 minūtēs un 45 sekundēs.

Savukārt pusmaratona 21 kilometru garajā distancē sieviešu konkurencē nepārspēta bija Jeļena Prokopčuka, bet vīru konkurencē uzvaru svinēja kenijietis Ibrahims Mukunga Vačira.

Desmit kilometru skrējienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Reinis Hartmanis, kurš distanci veica 30 minūtēs un 23 sekundēs, savukārt dāmu konkurencē uzvaru ar rezultātu 37 minūtes un 27 sekundes guva Paragvajas skrējēja Marija Kavaljero.

Maratons svētdien noslēdzies bez starpgadījumiem un mediķu palīdzība bijusi nepieciešama tikai četros gadījumos, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Mediķi pasākuma norisi vērtē kā ļoti mierīgu. Dienas gaitā tikai četri maratona dalībnieki tika nogādāti ārstniecības iestādē uz papildu pārbaudēm vai papildu palīdzības saņemšanai.

Kā ziņu aģentūrau LETA pastāstīja Vītola, tās galvenokārt bijušas vieglas situācijas – vienā gadījumā dalībniekam sūdzības bijušas pirms došanās trasē, bet divas gadījumos skrējēji cietuši vieglas traumas – saišu sastiepumu un nelielu brūci. Savukārt kādam 34 gadus vecam vīrietim konstatēti pārkaršanas simptomi.

Kā informēja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica, arī no likumsargu viedokļa maratons aizritējis bez jebkādiem starpgadījumiem.

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. Pērn pasākums pulcēja 26 tūkstošus dalībnieku no 69 pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!