Lai gan pēdējā laikā Latvijā ir nepastāvīgi laika apstākļi, tas nav traucējis tautas slēpojuma "Madona" norisei, informē rīkotāji.

Madonas slēpošanas un biatlona bāzē "Smeceres sils" 2,5 km aplis bija labi sagatavots un nodrošināja pilnvērtīgu sacensību atmosfēru. Vīriešiem garākajā 20 km distancē jau no pirmajiem kilometriem vadībā izvirzījās alūksnietis Oskars Muižnieks un, ar katru apli pārsvaru palielinot, finišēja pirmais. Otrajā vietā ierindojās Mārtiņš Daļeckis, bet godalgoto, trešo vietu izcīnīja Mareks Birkentāls no Talsiem.

Sieviešu 15 km distancē visātrāk slēpoja un uzvarēja Natālija Kovaļova no Krāslavas. Pēc nepilnas minūtes otrajā vietā finišēja Carnikavas pārstāve Laima Klauža, bet kā trešā finišēja madoniete Kitija Auziņa.

Sacensības notika arī dažādās jauniešu un senioru vecuma grupās, kā arī tautas klasē, kur 10km distancē visātrākais slēpojums padevās titulētajam motokrosa speciālistam Kasparam Stupelim, finišējot pirmajam. Priecē, ka motorizēto sporta veidu pārstāvji ziemā iecienījuši distanču slēpošanu, jo tautas klasē atzīstami startēja arī viens no pasaules vadošajiem rallijkrosa autobraucējiem Reinis Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!