Foto: Publicitātes foto

Olimpiskajā centrā "Ventspils trešdien notika "Ghetto Games festivāls 2015" preses konference, kurā par šīs vasaras vērienīgāko ielu kultūras un sporta festivālu Baltijā un galvenajām aktualitātēm informēja "Ghetto Games" kustības vadītājs Raimonds Elbakjans, Olimpiskais centrs "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, ekstrēmās skrituļslidošanas sacensību patrons Nils Jansons, starprtautisko ielu deju sacensību koordinators DJ Sergucci, veikborda sacensību organizators Dāvis Drande un MTB Duālā Slaloma organiztors Gusts Ošmucnieks, informēja organizatori.

Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs uzsāka preses konferenci, sakot, ka ""Ghetto Games" un Ventspils filosofija sakrīt, jo arī mēs pilsētā cenšamies veidot sakārtotu vidi, tādēļ ka caur to ikvienam ventspilniekam un Ventspils ciemiņam veidojas labāks priekšstats par pasauli."

"Ghetto Games" kustības vadītājs Raimonds Elbakjans atklāja, ka "noticis liels izrāviens uz priekšu, tādēļ šajā gadā mēs plānojam likt akcentus uz BMX, Inline, veikbordu, ielu dejām un BMX dirtiem. Visām šīm sacensībām sadarbībā ar "sportacentrs.com" tiks nodrošināta tiešraide internetā un viņu TV kanālā kā latviešu, tā angļu valodās. Šis noteikti ir labākais festivāls, ko līdz šim esam rīkojuši Ventspilī."

"Trīs basketbolisti virza ekstrēmo sportu visaugstākajā līmenī Latvijā," atzīmē Uldis Boitmanis, Olimpiskais centrs "Ventspils" valdes priekšsēdētājs. Viņš piebilst, ka noteikti izmantos iespēju konsultēties ar zināmākajiem sportistiem pasaulē, lai Ventspils skeitparku attīstītu vēl augstākā līmenī, jo tieši viņi visprecīzāk zina sava sporta veida nianses un prasības, lai skeitparku padarītu pievilcīgāku kā iesācējiem, tā profesionāļiem.

Ekstrēmās skrituļslidošanas sacensību patrons Nils Jansons, atzīst, ka viņam ir patiess prieks iesaistīties festivāla organizēšanā un palīdzēt nodrošināt to, ka Ventspilī ierodas pasaules labākie atlēti no Taizemes, Kanādas, ASV, Zviedrijas, Polijas, Baltija un citām valstīm. Daži no šiem braucējiem motivējuši Nilu un arī citus jauniešus pievērsties ekstrēmajai skrituļslidošanai. "Nils Janosns Invitational" būs visgrandiozākās skeitparka sporta veidu sacensības, kādas līdz šim notikušas Latvijā.

Starprtautisko ielu deju sacensību koordinators DJ Sergucci pastāstīja, ka "Ghetto Dance" sacensībās piedalīsies dejotāji no Baltijas, Krievijas un Baltkrievijas, kuri sacentīsies Hip Hop 3 pret 3, Popping 2 pret 2 un House 1 pret 1 disciplīnās. Tāpat arī 7. augustā Rīgā un 9. augustā Ventspilī ikvienam dejot gribētājam būs pieejamas bezmaksas meistarklases.

Otro gadu pēc kārtas Ventspilī notiks MTB Duālā Slaloma sacensības, kurās braucēji no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas tiks pārstāvēti kuplā skaitā. Tajās no kalna vienlaicīgi traucas lejā divi braucēji, kuri savā ceļā pievar dažādus šķēršļus, lēcienus un virāžas. MTB Duālā Slaloma organiztors Gusts Ošmucnieks aicina ikvienu vērot šīs sacensības, jo tās ir piedzīvojums ne tikai dalībniekiem, bet arī ikvienam skatītājam.

Veikborda sacensību organizators Dāvis Drande Veikbords stāstīja, ka "pirmo reizi Baltijā notiks tik apjomīgas sacensības, jo tajās piedalīsies visi vadošie Baltijas braucēji, kā arī Portugāles trīskārtējais čempions un pasaules čempions kabeļparkā māsterklasē no Slovākijas."

Sev interesantas aktivitātes atradīs dažāda vecuma apmeklētāji. Programmā iekļauts brīvdabas kino ar filmu "Pazust Latgalē", "Slackline.lv" līdzsvara gumijas, fingerbordi, veloruļļu sacensības, graffiti zīmējumi, "Rīgas DJ skolas" meistarklases, sporta veidu reklāmas stendi, "LGK" piepūšamās atrakcijas, kā arī pārsteigumi ar Renāru Zeltiņu. Vienlaikus Ventspilī norisināsies Latvijas Čempionāts vieglatlētikā, Gacho un Bena Frosta koncerti. Ventspils plašās izklaides un tūrisma iespējas der apmeklēt vismaz reizi gadā, un no 7. - 9. augustam "Ghetto Games festivāls" ir vispiemērotākais laiks pilsētas apmeklējumam kopā ar visu ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!