Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kūrortpilsēta Jūrmala 2015. gada sezonā piedāvās bagātīgu sporta pasākumu kalendāru vairākos tautas sporta veidos, no kuriem ikviens varēs izvēlēties sev tuvāko. Sezonas ietvaros 7. jūnijā gaidāms Jūrmalas velomaratons, 2. augustā norisināsies Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls, bet sezonu noslēgs Jūrmalas MTB velomaratons 11. oktobrī.

"Gadu no gada tautas sporta pasākumi Jūrmalā pulcē aizvien vairāk aktīvās atpūtas cienītājus un atbalstītājus no visas Baltijas," stāsta Baltijasmaratoni.lv pārstāvis Kaspars Tupiņš. "Aktīvs dzīvesveids kopā ar ģimeni un draugiem aizvien biežāk kļūst par ikdienu. Tautas sporta sacensības ir lieliska iespēja piedzīvot pozitīvas emocijas gan sportistiem, gan amatieriem. Tāpēc kopā ar Latvijas veselīga dzīvesveida galvaspilsētu Jūrmalu mēs parūpēsimies gan par dažādām distancēm un pasaules līmeņa trasēm, gan plašām izklaides iespējām pirms un pēc brauciena gan dalībniekiem, gan viņu atbalstītājiem,"

Māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa ir izstrādājusi kreklu dizainu īpaši Jūrmalas tautas sporta pasākumu sezonai, iedvesmojoties no pilsētas skaistās dabas un vides. Papildus tam, šogad balvu fondu papildina īpaši vērtīga balva, uz kuru var pretendēt ikviens dalībnieks: visi, kas būs piedalījušies visos trijos no Baltijasmaratoni.lv organizētajiem sporta pasākumiem, piedalīsies automašīnas "Nissan Pulsar" izlozē. Svinīgā izloze notiks gada pēdējās sacensībās, Jūrmalas MTB velomaratonā 11. oktobrī.

Sezonas pasākumos Jūrmalā īpaši gaidīti būs jaunieši un ģimenes ar bērniem. Visos pasākumos ieplānotas gan īpaši drošas Ģimenes distances kopīgam piedzīvojumam, gan arī LEGO Bērnu distances pašu mazāko dalībnieku pirmajiem sportiskajiem sasniegumiem. Īpaši jāatzīmē, ka bērniem līdz 12 gadiem, reģistrējoties mājas lapā, dalība ir bez maksas, un visi mazie braucēji saņems medaļas. Papildus tam, visos pasākumos mazos sportistus gaidīs īpašā LEGO pilsētiņa, piepūšamās atrakcijas un citas izklaides.

"Maratoni ir kļuvuši par pilsētas tradīciju un zīmolu, un mēs priecājamies redzēt, ka aktīvās atpūtas pasākumi kļūst par svētkiem vairākās paaudzēs," atzīmē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Mūsu pilsētas sporta pasākumi ir ne tikai nozīmīgas sezonas sacensības profesionāļiem, bet arī svētki visai pilsētai." Pasaules Veselības organizācijas piešķirtais Veselīgas pilsētas statuss Jūrmalai ir jau desmito gadu, un pašvaldība mērķtiecīgi rūpējas par fiziskām aktivitātēm iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, lai nodrošinātu kustībām labvēlīgu vidi ikvienam.

Gada vērienīgākais pilsētas tautas sporta pasākums "Jūrmalas velomaratons" šogad norisināsies 7. jūnijā. Jūrmalas velomaratons ir viens no lielākajiem velosporta notikumiem sezonā, kas šogad noritēs jau 6. gadu un pulcēs vairākus tūkstošus dalībnieku no visas Baltijas. "Jūrmalas velomaratonā" dalībniekiem būs pieejamas četras distances, no kurām sev piemērotāko varēs izvēlēties gan profesionāļi, gan amatieri.

Izaicinājumu piedalīties savā pirmajā velomaratonā pieņēmis arī sabiedrībā pazīstamais mūziķis un humorists Arstarulsmirus, kļūstot par Jūrmalas velomaratona vēstnesi. "Pārvietošanās ar velosipēdu Latvijā ar katru dienu kļūst aizvien populārāka un daudziem tas jau sen ir ne tikai sports, bet hobijs, dzīvesveids un ikdienas transports. Arī es ikdienā sportoju, skrienot vai braucot ar riteni. Fizisku slodzi, nodarbojoties ar sportu, es izmantoju, lai līdzsvarotu savus psihoemocionālos stāvokļus un uzlabotu smadzeņu darbību. Tāpēc domāju, ka velomaratons nav sacensības tikai sportistiem, bet gan lielisks veids ikvienam velosipēda īpašniekam, kā izvēdināt galvu un izvingrināt ķermeni," viņš stāsta par savu lēmumu.

2. augustā Jūrmalā norisināsies Latvijā lielākās un nozīmīgākās skrituļslidošanas sacensības - Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls, kā ietvaros notiks arī Latvijas čempionāts. Kaimiņvalstīs, jo īpaši Igaunijā, skrituļslidošana ir viens no iecienītākajiem sporta veidiem, bet Latvijā tas ir vēl salīdzinoši jauns un atraktīvs hobijs, kas jauniešu vidū strauji iegūst popularitāti.

Turpretī Jūrmalas MTB velomaratons 11. oktobrī tradicionāli ir tautas sporta sezonas pēdējais pasākums. Arī MTB velomaratona būs sagatavotas vairākas distances visiem sagatavotības līmeņiem, no kurām garākā sporta distance nemainīgi pulcē izturīgākos un rūdītākos sportistus, kurus nebiedē mainīgie laikapstākļi. Kalnu riteņbraukšanas maratona laikā notiks svinīgā auto izloze, pēc kā auto dosies mājās jau ar savu jauno saimnieku.

Sacensību uzvarētājus gaidīs vērienīgs balvu fonds no pasākumu sponsoriem un atbalstītājiem, bet īpaši veidotas medaļas un uzmundrinājuma balvas, saņems visi finišējušie dalībnieki. Medaļas un diplomus svinīgi iegūs arī visi LEGO bērnu brauciena dalībnieki, turpretī paši ātrākie puiši un meitenes saņems īpašās balvas no LEGO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!