Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Popularizējot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, jau pavisam drīz, 21.jūnijā, Jūrmalā startēs pirmais no trīs Jūrmalas maratonu sērijas pasākumiem – "SMScredit.lv" Jūrmalas velomaratons, informē pasākuma organizators Kaspars Tupiņš.

Velomaratons Jūrmalā, kurai Pasaules Veselības organizācija ir piešķīrusi Veselīgas pilsētas statusu, norisināsies jau piekto gadu. Turklāt gadu no gada vienkopus tiek pulcēts aizvien vairāk profesionāļu un riteņbraukšanas entuziastu.

"Manuprāt, riteņbraukšana ir viens no stilīgākajiem veidiem kā sevi uzturēt labā un sportiskā formā. Šogad maratonā piedāvājam trīs pilnīgi jauna koncepta distances, kurām sākot jau no šodienas līdz pat 17.jūnijam var reģistrēties mājaslapā baltijasmaratoni.lv, sporta preču veikalos "FANS"  vai visos "CityFitness" sporta klubos," sacīja Tupiņš.

"SMScredit.lv" Jūrmalas velomaratons būs svētki visiem, kuriem patīk ātrums vai vienkārši patīk braukt ar velosipēdu, izjūtot sacensību garšu. Maratona distances - "TVPlay.lv" Sporta brauciens (87 km), "Skandi Motors" Tautas brauciens (40 km) un "Seesam" Ģimenes brauciens (14.5 km) vīsies cauri visai Jūrmalai, startējot un noslēdzoties pie Dzintaru koncertzāles, Dzintaru prospektā 1.

"Riteņbraukšana pēdējos gados Latvijā, šķiet, ir pārliecinoši kļuvusi par vienu no populārākajām sportiskajām aktivitātēm. "4finance'' zīmols "SMScredit.lv'' atbalsta tos, kas tiecas uz izcilību un esam pārliecināti, ka tieši SMScredit.lv Jūrmalas Velomaratons kalpos kā augstākā kvalitātes latiņa jebkurām citām sacensībām un nostiprinās savas pozīcijas kā būtiskākais sezonas notikums velobraukšanā visā Baltijas reģionā," norāda Toms Jurjevs, 4finance izpilddirektors.

Jūrmalniekus un pilsētas viesus šogad priecēs vēl vairāki sporta pasākumi - Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls 3.augustā un Jūrmalas skriešanas pusmaratons 13.septembrī.

"Jūrmala lepojas, ka ir vienīgā pilsēta Latvijā, kurai piešķirts Veselīgas pilsētas statuss, tādēļ arī cenšamies gan jūrmalniekiem, gan visiem iedzīvotājiem piedāvāt tādus pasākumus, kas raisa pozitīvas emocijas un lieliski uzlabo veselību. Manuprāt, visiem sporta notikumiem Jūrmalā ir īpaša pievienotā vērtība - jūra, priedes, svaigais gaiss un ģimenēm draudzīga vide, kur vienlaikus savu izturību var pārbaudīt pieredzējuši sportisti, bet draugi un ģimenes var izbaudīt kopā būšanu," uzsvēra Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!