Kalnu riteņbraukšanas seriāla SEB MTB Maratona jubilejas, 15. sezona startēs svētdien 24. aprīlī ar klasisko distanci Cēsis-Valmiera. Jau šobrīd dalībai Latvijā populārākajās un masveidīgākajās MTB sacensībās pieteikušies vairāk nekā 2000 dalībnieku, informē rīkotāji.

SEB MTB Maratona pirmajā posmā elites klases dalībnieki "Toyota Hybrid" distancē veiks 55 kilometrus, "Virši-A" Tautas distances dalībnieki mēros 44 kilometrus, bet "Mammadaba" Veselības braucienā būs 38 kilometri. Tāpat Cēsīs risināsies "Rasēns" bērnu braucieni pašiem mazākajiem riteņbraukšanas entuziastiem.

"Trase jau būs tradicionāla, bet ar nelielām izmaiņām, kas distanci padarījušas vēl interesantāku. Asfalts braucienā būs tikai izbraucot no Cēsīm un iebraucot Valmierā, kādi 10-15% distances ir cieti zemes ceļi, pārējais meža ceļi. Šoreiz ir stingri meža ceļi, bet bez īpašiem kāpumiem. Cēsu pusē ir vairāk šo mazo kāpumu, bet tuvāk Valmierai ceļš jau ir līdzenāks. Var teikt, ka šoreiz distance ir pateicīgāka tīrai braukšanai un ir ātrāka uz distances noslēgumu. Tieši tā varbūt ir zināma "odziņa", ka trase uz finišu paliek nevis grūtāka, bet ātrāka," gaidāmo braucienu raksturo SEB MTB Maratona pirmā posma trases direktors Kārlis Smilktens.

Dalībnieku pulku SEB MTB Maratona pirmajā posmā kuplinās pērnās sezonas Latvijas čempions Raivis Zīmelis ("My Sport") un "Rietumu – Delfin" komandas braucējs Dmitrijs Sorokins, kurš pirms nedēļas uzvarēja kalnu riteņbraukšanas sacensībās Ventspilī, bet starp favorītiem noteikti vēl minami Oskars Muižnieks ("Sportlife"), kā arī Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons no ZZK. Sieviešu konkurencē galvenā favorīte būs 2015. gada SEB MTB maratona čempione Lelde Ardava ("Rietumu – Delfin").

Rīkotāji atgādina, ka tie kalnu riteņbraukšanas entuziasti, kuri nav paspējuši reģistrēties interneta mājaslapā www.velo.lv, dalībai varēs pieteikties sacensību dienā Cēsīs no pulksten 9.30. "Toyota Hybrid" distances dalībnieki trasē dosies pulksten 12, bet pulksten 13:40 startēs "Virši-A" Tautas distance un "Mammadaba" Veselības brauciena dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!