Foto: F64
Šajā nedēļas nogalē Ventspils Piedzīvojumu parkā notiks pusmaratons, kurā aicināti piedalīties gan bērni, gan pieaugušie, informē sacensību rīkotāji.

Piedzīvojumu parka pusmaratons sāksies 18.jūnijā pl.15.00 ar bērnu startu un beigsies 19.jūnijā pl.16.00 ar apbalvošanas ceremoniju pusmaratona un satelītskrējiena uzvarētājiem.

Bērnu sacensībās dalību pieteikuši aptuveni 200 mazo skrējēju, kuri sacentīsies 300 m, 1000 m un 2100 m stafešu distancēs.

Otrajā dienā, 19. jūnijā, plkst. 12:00 starts pieaugušo pusmaratonam. Dažādās distancēs dosies vairāk nekā tūkstotis skrējēju, kā arī nūjotāji. Pusmaratona distance ir 21,0975 km, savukārt satelītskrējiena dalībnieki un nūjotāji veiks 5,3 km. Pusmaratona trase ir sertificēta un to veido četri apļi pa pilsētas ielām no Piedzīvojumu parka līdz pilsētas centram un atpakaļ.

Dalību sacensībās šobrīd ir pieteikuši Latvijas rekordists pusmaratonā Valērijs Žolnerovičs, kā arī Lietuvas ātrākie pusmaratona skrējēji un skrējējas.

Skrējiena laikā trases malās, lai rūpētos par skrējēju un līdzjutēji labsajūtu, iekārtotas piecas "oāzes", kur iespējams vērot aerobikas priekšnesumus, klausīties pūtēju orķestri u.c. Skrējiena finišā dalībnieki saņems uzkodas un dzērienus, kā arī piemiņas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!