No deviņu dienu ilgā gaisa kuģotāju festivāla Alpos, Latvijā atgriezies viens no pazīstamākajiem Latvijas gaisa balonu pilotiem Gunārs Dukšte, kas festivālā piedalījās ar savu visjaunāko un vislielāko gaisa balonu "Biz Biz Mārīti".
Foto galerija

Lai arī Galvenā Alpu kalnu grēda tā arī palika nešķērsota, jo piecu lidojumiem labvēlīgo dienu laikā nebija vajadzīgā vēja virziena, tomēr trīs lidojumos tika sasniegts vairāk kā 3 km augstums, no kura lieliski pārskatāmi visi Šveices un Francijas Alpi, tajā skaitā arī Rietumeiropas augstākā virsotne Monblāns (4807 m).

Kalnu apstākļos, pat ideālos laikapstākļos lidošana ar karstā gaisa balonu prasa īpašas iemaņas – gaisa plūsmas kalnos ir pavisam savādākas nekā līdzenumos, kas prasa rūpīgu situācijas analīzi un precīzu lēmumu pieņemšanu, gan augstuma, gan virziena izvēlē. Gunārs Dukšte atzīst, ka gan viņš, gan viņa komanda un gaisa kuģa pasažieri (Ivars Godmanis, Viesturs Koziols un citi) izbaudījuši brīnišķīgu skaistumu, par kuru var vien jūsmot.

Šī bija jau piektā reize, kad Gunārs Dukšte piedalās populārajā gaisa balonu festivālā "International De Ballons", kas notiek Chateau-d'Oex, Šveices Alpos. Šogad festivāls pulcēja ap 80 gaisa balonus no vairāk kā 15 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!