Svētdien, 4. septembrī, Siguldā norisināsies Latvijas gada vērienīgākais riteņbraukšanas notikums – 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens. Kļuvis zināms, ka īpašās svētku medaļas velobrauciena dalībniekiem kaklā kārs Latvijas riteņbraukšanas leģendas, tostarp Dainis Ozols, Kaspars Ozers, Ivo Lakučs un Ainars Ķiksis, informēja organizatori.

Turpinot tradīcijas, ikviens Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena dalībnieks pēc finiša saņem īpašās svētku medaļas, kas ir ne tikai lielisks un vēsturē paliekošs simbols no vērienīgā pasākuma, bet arī apliecinājums pievarētajai distancei. Šajā gadā dalībnieki saņems īpašās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas 130 gadu jubilejas medaļas.

Vienības brauciena rīkotāji ir parūpējušies, lai šajā gadā medaļu saņemšanas brīdis pēc finiša būtu vēl īpašāks. Medaļas šajā gadā dalībniekiem finiša zonā pasniegs virkne Latvijas riteņbraukšanas leģendu. Viņu vidū būs Barselonas Olimpisko spēļu medaļnieks šosejas riteņbraukšanā Dainis Ozols, pasaules vicečempions šosejas riteņbraukšanā Kaspars Ozers, Eiropas čempions treka riteņbraukšanā Ainārs Ķiksis, Pasaules junioru čempions, pasaules elites vicečempions, Eiropas čempions un divkārtējā Olimpiskā čempiona Māra Štromberga treneris Ivo Lakučs un citas Latvijas riteņbraukšanas personības.

Šogad Latvijā vērienīgākais velobrauciens Siguldā norisināsies 4. septembrī un tā dalībniekiem ir iespēja izmēģināt spēkus kādā no trīs distancēm: Sporta šosejas braucienā (84 km), Latvijas Valsts mežu kalnu divriteņu braucienā (49 km), kā arī LDz tautas šosejas braucienā (36 km). Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā tiks noteikti un apbalvoti ne tikai ātrākie braucēji, bet arī vienotākie darba kolektīvi, visplašāk pārstāvētās pašvaldības, kā arī kuplākās ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!