Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu izlase svētdien izcīnīja sesto vietu Madonas apkārtnē notiekošā Eiropas čempionāta orientēšanās sportā ar slēpēm stafetes sacensībās.

Kopējā ieskaitē Latvija finišēja astotā, tomēr tā kā valstu otrās komandas necīnījās par rezultātu, kopvērtējumā mājiniekiem bija sestā vieta.

Raivo Kivlenieks, Andris Jubelis un Andris Kivlenieks distanci veica vienā stundā, 53 minūtēs un 51 sekundē, par 16 minūtēm un 45 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušās Norvēģijas komandas.

Čempionāta laikā vairāki Latvijas sportisti cīnījās ar veselības problēmām un par augstvērtīgāko rezultātu čempionātā jānosauc A.Kivlenieka izcīnīto 16.vietu sprinta sacensībās, kas ir Latvijas visu laiku augstvērtīgākais rezultāts.

Paralēli Eiropas čempionātam pieaugušo konkurencē Madonā notika arī pasaules junioru čempionāts, Eiropas jaunatnes čempionāts un pasaules veterānu čempionāts šajā sporta veidā.

Stafetes svētdien risinājās arī pasaules junioru čempionāta ietvaros, kurās puišu konkurencē Latvijas labākā komanda ar Nauri Raizi, Jāni Bauni un Jāni Saru sastāvā izcīnīja astoto vietu, bet čempionāta ieskaitē bija pat piektā. Tikmēr Latvijas otrā komanda ar jaunatnes vecuma sportistiem Ati Heinoldu, Tomu Tipaini un Uldi Upīti ieņēma 17.vietu starp 21 finišējušo komandu.

Savukārt meiteņu sacensībās 12.vietu ieņēma pirmā komanda ar Ievu Krūmiņu, Sigitu Lapsiņu un Līgu Valdmani sastāvā, bet čempionāta ieskaitē tai bija devītā vieta. Savukārt jaunatnes sastāvs ar Zani Camani, Anniju Annu Zaļaiskalnu un Lauru Leibomu palika 16.vietā starp 18 finišējušajām komandām.

Ar stafetēm arī noslēdzās čempionāti.

Šī bija pirmā reize kopš 2006.gada, kad Latvijā tika rīkotas augstākā līmeņa orientēšanās sacensības ar slēpēm. Toreiz Madonā tika uzņemts pasaules veterānu čempionāts un Pasaules kausa izcīņas posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!