Foto: Jānis Incenbergs

Par labdarības skrējiensoļojuma RīgaValmiera uzvarētāju vīriešu konkurencē kļuvis Didzis Glušņevs, bet sieviešu konkurencē, labojot trases rekordu, uzvaru izcīnījusi Viktorija Tomaseviciene, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Skrējiensoļojuma distance sākās pie Brīvības pieminekļa, Rīgā, un noslēdzās pie Svētā Sīmaņa baznīcas, Valmierā. 107 kilometrus garajā distancē naktī no piektdienas uz sestdienu devās 128 dalībnieki.

Sieviešu konkurencē Viktorija Tomaseviciene no Lietuvas šogad pārspēja gan trases absolūto rekordu, gan atjaunotā skrējiensoļojuma rekordu, distanci veicot 10 stundās, 31 minūtē un 7 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Antra Lukševica, kura distanci veica 11 stundās, 27 minūtēs un 9 sekundēs, savukārt Tatiana Sviridova no Krievijas trasē pavadīja 11 stundas un 29 minūtes.

Vīriešu konkurencē 2017. gada čempiona titulu ieguva Didzis Glušņevs, kurš distanci veica 8 stundās, 27 minūtēs un 32 sekundēs, otrās vietas ieguvējs Pēteris Grīviņš, distanci noskrēja 8 stundās, 32 minūtēs un 11 sekundēs, savukārt trešajā vietā ierindojās Dmitrijs Ničipors, kurš distancē pavadīja 8 stundas un 46 minūtes.

Īpaši tika sagaidīta arī ceturtās vietas ieguvēja – valmieriete Elīna Krūkle, kura atjaunoto skrējiensoļojumu veica jau ceturto gadu pēc kārtas, distancē pavadot 11 stundas, 37 minūtes un 15 sekundes.

Līdz pulksten 12.00 finišējuši 40 dalībnieki, bet izstājušies 24.

Atjaunotā skrējiensoļojuma Rīga–Valmiera tradīcija nav tikai sportiska aktivitāte, bet katru gadu tās dalībnieki un brīvprātīgie saziedo līdzekļus labdarībai – kāda bērna vai jaunieša rehabilitācijai. Šogad saziedotie līdzekļi tiks izmantoti Lāsmas Zukures ārstniecības kursam ''Ziedot.lv'' rehabilitācijas centrā "Poga". Jau pirms sacensībām bija saziedoti 1515 eiro.

2014. gada atjaunotais skrējiensoļojums Rīga – Valmiera notika jau ceturto gadu pēc kārtas un šogad tas pulcēja dalībniekus no 10 valstīm. Skrējiensoļojums aizsākās 1989. gadā un norisinājās piecus gadus, taču pēc tam sekoja 21 gadu ilgs pārtraukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!