Ziemeļpols un Dienvidpols. Šķiet, ka šīs vietas patreiz ir visnomaļākie zemeslodes nostūri. Tomēr netālu no abiem pašreiz notiek saspringta cīņa par izdzīvošanu. Divas polārās ekspedīcijas, katra savā zemeslodes malā. Katrā no tām – viens izcils mūsdienu ceļotājs un jaunatklājējs. Divi Norvēģi, Borgs Ouslands un Runs Gjelgnes (Borge Ousland, Rune Gjeldnes), kājām dodas pretim nezināmajam.
Ziemas tumsā Borgs Ouslands kopā ar partneri Maiku Hornu orientējas arktisko ledus laukos Ziemeļpola virzienā, tieši tāpat kā to darīja Runs Gjelgnes ar savu biedru Toriju Larsenu pirms diviem gadiem šķērsojot Ziemeļu ledus okeānu. Savukārt Runs Gjelgnes, ejot Borga "pēdās" veic ceļojumu pāri Antarktīdai – 4760 kilometri vienatnē, bez atbalsta no malas, līdzīgi, kā to 1996. gadā izdarīja Borgs Ouslands.

Līdz Borga Ouslanda mērķim, "Terra Nova" arktiskajai bāzei, palicis tikai nepilnu pārdesmit kilometru attālums! Abu ceļotāju gaitām var sekot viņu interneta mājas lapās www.extreme-planet.com un www.ousland.no.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!