Foto: Publicitātes foto

Rit nedēļa, kuras izskaņā kulmināciju piedzīvos jau piektais, Baltijā lielākais sporta un labdarības pasākums "Nike Riga Run". Šī nedēļa īpaša ne vien dalībniekiem, kuri veic pēdējos sagatavošanās treniņus un dodas pēc starta numuriem, bet arī vairāku Rīgas skolu klasēm.

Nav nejaušība, ka tieši šajās dienās "Nike Running Club" treneri būs sastopami ne tikai ierastajā treniņu vietā -Mežaparkā, bet arī trīs dienu garumā viesosies piecās Rīgas skolās. Šādas neierastākas sporta stundas tiek organizētas ar mērķi aicināt skolēnus kustīgu dzīvesveidu izvēlēties par savu ikdienu, tāpat arī lai ieinteresētu piedalīties sacensībās kādā no piedāvātajām disciplīnām- skriešanā, skrituļslidošanā, nūjošanā/iešanā vai arī 4x2,5km skolu stafetēs. Un, protams, vizītes skolās ir vēl viens veids, kā Nike Riga Run 5 gadu jubilejas svinības ienest skolu sporta zālēs un piedāvāt neikdienišķāku un atraktīvāku sporta stundu.

Skolu vizīšu tūri "Nike Riga Run" komanda uzsāka ar viesošanos Rīgas Hanzas vidusskolā. "Nike Running club" treneris un vieglatlēts Arnis Ozoliņš otrdienas rītā tikās ar divām klašu grupām-pamatskolēniem un vidusskolēniem. Sporta stundas programma- kā jau sporta profesionāļu ikdienā- vispirms iesildīšanās, tad spēka un speciālie vingrinājumi, un noslēgumā- sacensības. Stafešu sacensībās tika noskaidrota ātrākā klase, kas  saņēma bezmaksas dalību Nike Riga Run jebkurā no disciplīnām.

Skolēni atzina, ka šāda veida nodarbības, kas atsķiras no ierastajām ir aizraujošas un vēlētos tādas biežāk. Taču novērtēt vai salīdzināt "NIKE RIGA RUN" sporta stundu neesot iespējams, jo nekad nekas līdzīgs nav noticis. Meitenes no jaunākās klašu grupas atzīmēja, ka īpaši patikusi iesildīšanās, savukārt vidusskolēni, daloties iespaidos par pieredzēto, uzsvēra, ka paticis sacensties stafetēs ar paralēlklasēm, jo parasti sporta stundās šāda veida sacensība notiek tikai savas klases ietvaros. Arī sporta skolotāji nodarbībā bija klāt un notiekošo vērojot no malas atzina, ka "skolēniem jau galvenais esot, lai ir tusiņš un tas arī izdevās.''

Vēl šajā nedēļā "Nike Running Club" treneri Arnis Ozoliņš un Inese Nagle viesosies Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, Rīgas Imantas vidusskolā, Āgenskalna Valsts ģimnāzijā un Rīgas Franču licejā. Arī šajā skolās tiks noskaidroti ātrākie, kuri visticamāk būs redzami uz starta līnijas brīvdienās, Mežaparkā, lai arī tur apliecinātu savas spējas , sacenšoties ar citiem sacensību dalībniekiem.

2013.gada "NIke Riga Run" skrējiens fotomirkļos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!