Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 25. maijā, "Nike Riga Run" komanda dosies uz Rīgas Angļu ģimnāziju, lai ar sportiskiem treniņiem noslēgtu skolu projekta sezonu, kā arī motivētu jauniešus sportiski aktīvai vasarai.

Skolu projektu uzsāka šī gada sākumā ar "Nike Riga Run" sadarbības partnera "Swedbank" iniciatīvu. Projekta laikā treniņi notika vairāk nekā 20 izglītības iestādēs dažādās Latvijas pilsētās, kā piemēram, Ventspilī, Jelgavā, Madonā, Aizputē, Daugavpilī un citur. Šajās tikšanās reizēs "Nike Riga Run" treneri kopā ar skolēniem veica dažādus vingrinājumus no rokasgrāmatā iekļautās inovatīvās treniņu programmas. "Nike Riga Run" pasākumu koordinators Kaspars Jēkabsons atzina, ka atsaucība no skolēniem bijusi dažāda, taču kopumā projekta pirmā sezona ir izdevusies:

"Mums galvenais mērķis ir parādīt, ka sportot un vingrot īstenībā ir interesanti un aizraujoši. Šādi mēs palielinām iespēju, ka jaunatne izaugs veselāka, sportiskāka un aktīvāka. Esmu drošs, ka vairums no skolās uzrunātajiem jauniešiem atrada sev kaut ko noderīgu. Ieguvums būs jau tas, ja skolēni vairāk skries vai būs vienkārši fiziski aktīvāki savā ikdienā. Protams, cerams, ar daudziem no viņiem tiksimies 26. augustā Mežaparkā "Nike Riga Run 2012" pasākumā "Swedbank" skolu stafetē. "

"Nike Riga Run" viesošanās laikā skolēni piedalījās dažādās atraktīvās stafetēs, kas tika rīkotas kopā ar "Swedbank". Lai padarītu sacensības vēl interesantākas, uzdevumos tika izmantots "LGK atrakcijas" inventārs. Komandā bija piecas meitenes un tikpat puiši. Ieskaite notika divās vecuma grupās 7.-9. klašu un 10.-12. klašu skolēniem, un tāds pats grupu sadalījums paredzēta arī "Nike Riga Run" programmā iekļautajā "Swedbank" skolu stafetē. Savukārt par veselīga un sabalansēta uztura pamatelementiem pastāstīja Rimi veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis, kura atraktivitāte un zināšanas jauniešus mudināja aizdomāties par sabalansēta uztura nozīmi ne tikai sporta aktivitāšu laikā, bet arī ikdienā.

"Viens no priekšnosacījumiem, kas ļāva šim projektam būt tik sekmīgam, ir uzticami sadarbības partneri. "Swedbank" bija iniciatīva veidot šādu pasākumu, un esam gandarīti, ka varējām kopējiem spēkiem to realizēt. Ļoti veiksmīgi iesaistījās "Rimi" ar sniegtajām zināšanām par veselīgu uzturu, jo šīs lietas nav atdalāmas no sporta kā aktīva dzīvesveida sastāvdaļām. Ar lielu sajūsmu skolās tika uzņemtas arī "LGK atrakcijas", kas ļāva mums pielāgoties jauniešu prasībām pēc jautrām un trakām stafetēm," pauda K. Jēkabsons.

"Nike Riga Run" skolu projekts tapis, sadarbojoties "Swedbank", "Nike", "Sportland", "Rimi" un Latvijas Olimpiskajai komitejai. Tā ietvaros izveidota rokasgrāmata sporta skolotājiem ar inovatīvu treniņu programmu, kuru var izmantot sporta stundās, veicinot bērnu un jauniešu vispārējo fizisko sagatavotību. Lai jauniešus varētu uzrunāt ar praktiskiem piemēriem, regulāri vizītēs skolās kopā ar "Nike Riga Run" komandu viesojās arī dažādu sporta veidu pārstāvji. Viņi rādīja savus paraugdemonstrējumus, kā arī atsaucīgi atbildēja uz skolēnu jautājumiem par pašu pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!