Foto: DELFI

Svētdien Mežaparkā notikušajā Baltijā lielākajā sporta labdarības pasākumā "Nike Riga Run" uzvaras laurus plūca Dmitrijs Jurkevičs un Dace Lina.

Jau ceturto gadu pasākums, kas šogad notika Rīgas svētku ietvaros, pulcēja vairākus tūkstošus aktīva dzīvesveida entuziastu, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu fonda Ziedot.lv projektam "Mazajām sirsniņām" – bērniem ar kustību un sirdsdarbības traucējumiem.

"Nike Riga Run" sauklis kopš tā pirmsākumiem ir bijis "Palīdzi skrienot!". Sauklī ietverta pasākuma galvenā ideja – palīdzības sniegšana bērniem, vienlaikus uzturot sevi sportiskā formā.

Visas dienas garumā notika sacensības četros sporta veidos astoņās disciplīnās. Kopumā startam bija pieteikušies nepilni 7000 sportotāju.

"Nike Riga Run" 10 kilometru skrējiens vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts šosejā. Šajā gadā uz starta minētajā distancē stājās visi šī brīža LR Čempionāta skriešanā elites pārstāvji, to skaitā Dmitrijs Jurkevičs, Renārs Roze, Dace Lina un Anita Kažemāka. Kopā ar elites sportistiem uz starta izgāja skrējēji un nūjotāji, kuriem šajā gadā bija pievienojušies arī jaunās Nike Riga Run disciplīnas – iešanas - dalībnieki. Neilgi pirms 10 kilometru skriešanas un nūjošanas starta savu distanci veica arī "Mazās sirsniņas" – labdarības projektā iesaistītie bērni ar savām ģimenēm, kurām ar "Nike Riga Run" starpniecību tiek sniegta palīdzība. Katrai "Mazo sirsniņu" ģimenei Tallink dāvāja iespēju doties jūras ceļojumā, tādējādi uzsverot atbalstu, ko katrs no pasākuma sadarbības partneriem vēlas sniegt projektā pieteiktajiem bērniem.

Vīriešu konkurencē ātrākais bija Jurkevičs, kurš 10 kilometru distanci veica 31 minūtē un 31 sekundē. 28 sekundes viņam zaudēja Renārs Roze, bet trešais bija Dmitrijs Serjogins (+52 sekundes).

Sieviešu sacensībās 10 kilometrus visātrāk pievārēja Lina, kuras laiks bija 36 minūtes un 45 sekundes. 26 sekundes viņai zaudēja Anita Kažemāka, bet vēl par 28 sekundēm lēnāka distancē bija Diāna Jakubjaņeca.

Komandu konkurencē stafetē ātrākā bija "Metroons/ Nike Riga Run 1", aiz kuriem sekoja "Sportalt" un "Nike Riga Run". Skrituļslidošanā pirmais bija Roberts Pundurs, bet vēl uz goda pjedestāla kāpa Lauris Bitenieks un Lauma Kaufiņa. Rollerslēpošanā pirmo vietu ieņēma Daumants Lūsa, aiz sevis atstājot Edgaru Piksonu un Andri Robaldu. Savukārt nūjošanā labāko trijniekā ierindojās Antons Polosuhins, Kristīne Kuka un Gunta Podziņa.

"No visām sacensībām, kurās regulāri piedalos, Nike Riga Run viennozīmīgi varu nosaukt par pozitīvākajām - atmosfēra šeit ar katru gadu kļūst aizvien pacilājošāka. Lai arī trasē vienīgās domas, kas nodarbina prātu ir par to, kā ātrāk sasniegt finišu, arī man kā sportistam labdarības faktors kā konkrēto sacensību stūrkamens kalpo par papildus motivatoru – gan piedalīties un palīdzēt skrienot, gan, protams, uzvarēt," pēc finiša teica Jurkevičs.

"Nike Riga Run" pasākumu, pēc provizoriskām aplēsēm, kopumā apmeklēja aptuveni 15 000 cilvēku. Vērtējot pasākuma ideju un atmosfēru, tā dalībnieki pauda gandarījumu un prieku par iespēju apvienot sportošanu un labdarību. Vairums no viņiem apliecināja savu gatavību piedalīties "Nike Riga Run" arī 2014.gadā, kad pasākumam apritēs 5 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!