15.oktobrī Siguldā notiks vēl nebijis liela mēroga pasākums skrējējiem – "Sport2000 Siguldas pusmaratons", kas pulcēs skrējējus un aktīvā dzīves veida piekritējus no visas Latvijas, kā arī daudzus ārvalstu sportistus, informē Siguldas novada pašvaldība.

Siguldas pusmaratons būs noslēdzošais posms jaunam skriešanas projektam – "SkrienLatvija", kurā apvienojušās sešas Latvijas pilsētas - Rīga, Ventspils, Liepāja, Kuldīga, Valmiera un Sigulda. Projekta mērķis ir katrā skrējienā piesaistīt 400 jaunus pusmaratona skrējējus, 300 satelītskrējiena dalībniekus, 150 bērnu skrējējus, un 10% ārzemju sportistus.

Lai popularizētu skriešanu Siguldas iedzīvotāju vidū un gatavotos Siguldas pusmaratonam, sporta biedrība A2 sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un "Sport2000", sākot no aprīļa, katra mēneša otrajā ceturtdienā organizē skriešanas seriālu "Siguldas apļi – 2011".

Treniņskrējieni tiek rīkoti, lai dalībnieki varētu pierast pie sacensību režīma, uzlabotu savu fizisko formu un rezultātus. "Tiem kas vēl šaubās, vai piedalīties, ir vērts sameklēt savu skriešanas ekipējumu, vai iegādāties to no jauna un doties ārpus telpām sajust svaigo gaisu un gūt gandarījumu no dzīvespriecīgā solī veikta skrējiena", aicina organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!