Foto: Publicitātes attēls
Ar iespaidīgu intrigu Vecāķos noslēgušās kārtējās orientēšanās sacensībās "Rīgas kausi", kurās piedalījās ap 600 dalībnieku no 15 valstīm. Par sacensību uzvarētājiem elites grupās kļuva Sandra Grosberga (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) un Artjoms Rekuņenko (Azimuts OK- Sm BJSS), kuram šī ir pirmā uzvara tik augsta mēroga sacensībās, informēja organizatori.

Divu dienu orientēšanās sacensības "Rīgas kausi" bija Latvijas kausa izcīņas trešās sacensības. Kā jau pēdējos gados ierasts, uzsvars tika likts uz iespēju sekot aizraujošajai sacensību norisei elites grupās, kurās rezultātu izšķīra iedzīšanas distance sacensību otrajā dienā.

Kā īpaši aizraujošas un līdzjutējiem arī ļoti satraucošas jāatzīmē cīņas vīru elites grupā. Pirmās dienas vidējā distancē, kas bija arī pasaules ranga sacensības, par uzvarētāju kļuva Artūrs Pauliņš (Azimuts OK- Sm BJSS). 26 sekundes no viņa atpalika kluba biedrs Artjoms Rekuņenko, bet 3. vietā – Sergejs Dobriņins no Krievijas. Prognozēt, kurš varētu izrādīties spēcīgāks, bija sarežģīti, tāpēc visi ar nepacietību gaidīja saspringtu cīņu sacensību otrās dienas iedzīšanas distancē.

Lielas kļūdas jau pašā distances sākumā bija gan līderim A. Pauliņam, paskrienot garām otrajam kontrolpunktam, gan A. Rekuņenko, kurš pieļāva kļūdas gan uz pirmo, gan otro kontrolpunktu. Pēc tā sekoja izkliede jeb "taurenītis", kas kļuva par klupšanas akmeni lielākajai daļai dalībnieku, arī līderiem. S. Dobriņina pieļautās kļūdas bija tik smagas, ka lika aizmirst pat par vietu TOP6, taču ar apskaužamu precizitāti izcēlās Mārtiņš Sirmais (Auseklis IK), kurš startēja kā sestais, bet pēc izkliedes ātri vien nokļuva visiem dalībniekiem priekšā, kur pavadīja arī lielāko distances daļu.

"Taurenī bija labs ātrums un viena neliela kļūda, kam sekoja pamatīgs šoks, jo pat pēc tik traģiska sākuma astotajā kontrolpunktā biju reizē ar Artūru, kurš bija kļūdījies vēl vairāk. Uz 10. kontrolpunktu aizgājām galīgi nevirzienā, un tas ļāva pārņemt vadību Mārtiņam," notikumus distancē stāstīja A. Rekuņenko. "Redzot tālumā, kā viņš atzīmējas kontrolpunktā, principā zināju, ka tikai brīnums ļaus viņu noķert, un, kā izrādījās, šis brīnums arī notika, jo Mārtiņš pieļāva kļūdu, un tas man ļāva ieraudzīt viņa muguru. Līdz TV etapam jau biju ticis viņam klāt un likās, ka viss izšķirsies finiša spurtā, taču no Mārtiņa puses sekoja vēl viena kļūda uz 23. kontrolpunktu, un es izvirzījos vadībā," turpina orientierists, atzīstot, ka šī bijusi ļoti negaidīta uzvara.

Sieviešu elitē savukārt pirmajā dienā vadībā ar 1:55 izvirzījās Sandra Grosberga (CSPP/Meridiāns/Pārgauja), bet otrajā pozīcijā Laura Vīķe (Kāpa OK), kuras pārsvars pār trešajā vietā esošo Ingu Dambi (Paimion Rasti) bija sešas sekundes pēc pirmās dienas.

Sacensību otrajā dienā S. Grosberga distancē rādīja stabilu sniegumu, neļaujot konkurentēm samazināt atstarpi. Par pārējo vietu TOP3 sadalījumā cīnījās I. Dambe un L. Vīķe, kā arī pirmās dienas piektās vietas ieguvēja Aija Skrastiņa (Briksnis SK), kurai konkurentes izdevās panākt jau iepriekš minētajā "taurenītī". Pārsvaru viņa noturēja arī distances turpinājumā un finišā ieradās otrā priekšā trešās vietas ieguvējai Ingai Dambei un Laurai Vīķei, kura palika ceturtā.

Sandrai Grosbergai šī ir jau trešā uzvara Latvijas kausa izcīņā šosezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!