Foto: F64

Pēc nepilnām divām nedēļām 2.februārī risināsies tradicionālais slēpojums "Apkārt Alaukstam", informē rīkotāji.

"Sadarbībā ar sporta klubu Alauksts un Avenu ģimeni turpinām organizēt vēsturisko slēpojumu, kas norisināsies jau 23.reizi. Šogad esam īpaši piedomājuši par to, lai saudzētu slēpotāju inventāru, tādēļ esam arī mainījuši dažus trases posmus. Līdz ar to arī tiem, kas ik gadu piedalās šajā slēpojumā, jaunās trases būs patīkams pārsteiguma moments. Tā kā sinoptiķi laika prognozi sola labvēlīgu slēpojumam, tad paredzams, ka pasākums izdosies īpaši veiksmīgs," saka "Coldrex" slēpojuma "Apkārt Alaukstam" organizators un "Alpha Baltic Sport" vadītājs Kaspars Tupiņš.

Interesenti aicināti pieteikties sacensību mājaslapā www.maratoni.lv un visos "Fans" sporta preču veikalos. Šogad slēpojuma ietvaros ir trīs distances: maratona distance - 42 km, "Mollers Dobbel" tautas slēpojums - 19 km un vismazākajiem – bērnu slēpojums.

Jau par tradīciju izvērtusies īpašo medaļu izsniegšana. Īpašās medaļas saņems tie dalībnieki, kas slēpojumā piedalās desmito, piecpadsmito vai divdesmito reizi. Paredzams, ka šogad slēpojumā varētu startēt ap piecdesmit slēpojuma veterāniem, kas saņems medaļas.

Savlaicīgi piesakoties slēpojumam, ir iespējams reģistrēties par īpaši izdevīgām cenām. Pēc 23.janvāra un 31.janvāra dalības maksa augs, norāda rīkotāji. Tomēr tie, kas nebūs paspējuši iepriekš reģistrēties, to varēs izdarīt arī slēpojuma dienā uz vietas.

Jau tagad "Coldrex" slēpojuma "Apkārt Alaukstam" trases ir pilnībā sagatavotas un ikviens var doties uz Vecpiebalgu, lai tās izmēģinātu. "Aicinu ikvienu izmantot slēpošanai piemērotos ziemīgos laikapstākļus un doties pie gleznainā ezera Alauksts, lai apgūtu vai atsvaidzinātu slēpošanas iemaņas jaunajās trasēs. Jau tagad slēpošanas trasi ir iecienījušas gan ģimenes, gan arī sportisti," piebilst Kaspars Tupiņš.

Tautas slēpojums "Apkārt Alaukstam" pirmo reizi notika 1984.gadā. Slēpojums risinās praktiski katru gadu, tomēr līdz šim piecas reizes - 1992., 1995., 2007., 2008. un 2012. gadā - laika apstākļi liedza aizvadīt slēpojumu.

Piedāvājam fotoreportāžu no iepriekšējo gadu slēpjumiem "Apkārt Alaukstam"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!