Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šīs nedēļas ceturtdienā, 27. augustā, pulksten 19:00 Biķernieku sporta kompleksā norisināsies pirmais no diviem jubilejas 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienam veltītais treniņbrauciens, kurā bez maksas aicināts piedalīties ikviens aktīvās atpūtas cienītājs. Vērtīgus padomus treniņā sniegs Latvijā pazīstami treneri un sportisti.

Mazāk par divām nedēļām ir atlicis līdz gada nozīmīgākajam notikumam Latvijas riteņbraukšanā – 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienam, kas 6. septembrī notiks Siguldā. Par godu nozīmīgajai jubilejai katra dalībnieka vārds un uzvārds, kurš piedalīsies velobraucienā, tiks iegravēts īpašā vides objektā, kas atradīsies Siguldas Svētku laukumā.

Lai labāk sagatavotos nozīmīgajam notikumam, Vienības velobrauciena rīkotāji aicina uz treniņbraucieniem, kuri norisināsies Biķernieku sporta kompleksa trasē. Treniņbraucienu laikā Latvijā pazīstami un atzīti riteņbraukšanas treneri, kā arī sportisti, praktiski parādīs, kā labāk braukt grupā, kā mācēt apbraukt šķēršļus. Tāpat būs iespēja saņemt vērtīgus padomus par pareizu uzturu un daudzām citām vērtīgām lietām. Pirmais treniņbrauciens notiks ceturtdien, 27. augustā, no pulksten 19:00 – 20:00. Tikmēr otrā nodarbība gaidāma 3. septembrī no pulksten 17:30 – 18:30.

Aktīvās atpūtas cienītāji Vienības braucienā ir aicināti piedalīties kādā no tradicionālajām distancēm. 100 kilometru garajā Itera sporta šosejas braucienā aicināti startēt tie, kam ir regulāra sacensību pieredze. SEB MTB 45 kilometru garajā braucienā lieliska iespēja gūt pozitīvas emocijas un adrenalīna devu būs visiem, kuriem patīk braukt pa mežiem, takām, pļavām un citiem pārbaudījumiem. Pārējiem velomīļiem, neatkarīgi no velosipēda veida, aprīkojuma un pat augstuma, ir iespēja izbaudīt visvērienīgāko LDz tautas šosejas braucienu, kura garums būs 36 kilometri.

Šogad velobraucienā tiks sumināti ne tikai ātrākie dalībnieki, bet arī lielākie darba, pašvaldību un skolu kolektīvi, kuplākās ģimenes, stilīgākie riteņbraucēji un vēl daudzas citas nominācijas, kas pasākumu padarīs vēl krāšņāku, un interesantāku.

Iepriekšējā pieteikšanās turpināsies līdz 1. septembrim mājas lapā velo.lv. Tikmēr 4. un 5. septembrī pie universālveikala Elkor PLAZA norisināsies Vienības brauciena Expo, kur būs iespēja laicīgi izņemt dalībnieka numurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!