Foto: Publicitātes foto

Maiju aizsākas intensīva gatavošanās lielākajam sporta labdarības pasākumam Baltijā - "Nike Riga Run", kas notiks jau piekto gadu, ziņo sacensību rīkotāji.

Pasākums šogad risināsies divas dienas - 13. un 14.septembrī.

Gatavojoties tam, "Nike Riga Run" kopā ar atbaltītājiem "Tallink" uzsāk oficiālo treniņu sezonu Mežaparkā un Uzvaras parkā, kurā ikvienam treniņu dalībniekam ir iespēja nopelnīt jūras ceļojumu uz Stokholmu.

Šogad "Nike Riga Run" dalībniekiem būs iespēja startēt ne tikai ierastajā 10 kilomeru, bet arī jaunā 5km distancē. 13.septembrī trasē dosies visi skrituļslidošanas piekritēji, izbaudot 10km nakts skrituļsļidojumu, kā arī šajā dienā notiks bērnu skrituļslidojums.

Savukārt 14.septembra programmā būs 5 un 10 kilometru skrējiens, šīs pašas distances veicot arī nūjošanas/iešanas disciplīnas dalībniekiem. Tāpat notiks bērnu skrējiens, 4x2,5 km stafetes skrējiens komandām un 4x2,5 km skolu stafetes skrējiens.

Visas minētās disciplīnas prasa dalībnieku fizisku sagatavotību un iepriekšējus treniņus, kas nodrošina fizisko un garīgo labsajūtu un sportošanu padara drošu, tāpēc aicināti uz bezmaksas treniņiem katru otrdienu un ceturtdienu plkst. 19.00 Mežaparkā, bet pirmdienās skriešanas treniņos plkst. 18.30 Uzvaras parkā.

Mežaparkā otrdienās treniņi notiks skriešanā, iešanā, nūjošanā un skrituļslidošanā, bet katru ceturtdienu – skriešanā, nūjošanā un skrituļslidošanā.

Visus treniņus vadīs treneri ar bagātu pieredzi sportā un aizraujošu attieksmi pret savu darbu. Skriešanas treniņus nodrošinās "Nike Running Club" treneri un šobrīd vieni no vadošajiem Latvijas sportistiem savās distancēs – Inese Nagle (400m/b), Arnis Ozoliņš (800m), Jānis Razgalis (800m, 1500m) un Jānis Višķers (10000m, pusmaratons). Skrituļslidošanas piekritējus treniņos vadīs Evita Krievāne - astoņkārtēja Latvijas čempione šorttrekā, kā arī Normans Beikmanis - Evitas Krievānes skrituļslidošanas skolas treneris. Par treneriem nūjošanas un iešanas disciplīnās izvēlēti enerģiskie un dinamiskie treneri – Linda Andrusa un Roberts Radičuks. Linda Andrusa ir Starptautiskās Nūjošanas federācijas trenere, Roberts Radičuks ir fitnesa treneris un Brīvdabas Sporta Kluba nodarbību vadītājs.

Turpinot tradīciju un ikgadējo sadarbību ar "Nike Riga Run" lieldraugu "Tallink", treniņu dalībniekus papildus motivēs akcija "Apmeklē 20 treniņus, piedalies "Nike Riga Run" un saņem jūras ceļojumu no "Tallink" uz Stokholmu". Katrs treniņa dalībnieks, pēc treniņa pierakstoties, saņems vienu uzlīmi, kura jāielīmē akcijas kartiņā. Apmeklējot vismaz 20 treniņus un sakrājot 20 uzlīmes, kā arī piedaloties "Nike Riga Run" skrējienā, dalībnieks saņems apmaksātu kruīza ceļojumu uz Stokholmu B klases kajītē.

Reģistrēties "Nike Riga Run" individuālajām distancēm par pazeminātu maksu – 5 eiro – iespējams līdz 31.maijam, aizpildot anketu "Nike Riga Run" interneta vietnē, kā arī "Sportland" un "Nike" veikalos visā Latvijā. Reģistrācija stafetēm veikalos un internetā tiks uzsākta 1. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!