Sākusies komandu pieteikšanās piedzīvojumu sacīkstēm “Winter Adventure Raid 2006” (WAR 2006), kas notiks 4.-5. martā Vidzemes augstienē. Piedzīvojumu sacīkstes ir īstens tautas sports, un pieteikties var ikviens, kas jūt sevī piedzīvojumu garu, portālu "Delfi" informēja sacensību organizētāji.
Komandām no četriem dalībniekiem diennakts laikā būs jāveic līdz 80 km garu trasi, pārvietojoties ar kājām, ar slēpēm un ar velo. Trase ies pa mežiem apaugušu Vidzemes augstienes pauguraino reljefu, un tās sekmīgai veikšanai būs nepieciešama ne tikai fiziskā un psiholoģiskā gatavība (ziema, nakts trasē), bet arī orientēšanās prasmes.

Piedzīvojumu sacīkšu WAR 2006 īpatnība un arī galvenā atšķirība no citām piedzīvojumu sacīkstēm Latvijā ir formātā jeb uzbūvē. Tā ir posmu sacīkstes – trase sadalīta daudzos posmos, par katru no tiem piešķirot punktus atsevišķi. Kopvērtējumā uzvar komanda, kas visu posmu summā savākusi lielāko punktu skaitu. Starp posmiem ir paredzētas nometnes, kuru laikā komandas vienlaicīgi atpūšas, izbaudot ziemas romantiku pie kopēja ugunskura, un pilda arī speciālos uzdevumus, par ko tiek piešķirti bonus punkti.

Sacīkstes rīko piedzīvojumu portāls RAID.lv, kas iepriekš bija pazīstams zem "Vertikāle X" nosaukuma. Sacīkstes atbalsta – "Ceļotājs", "Sportlat", "Nike ACG" un "Minolta".

Vairāk informācijas par sacīksti un pieteikšanos pieejams sacīkstes mājas lapā: www.raid.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!