Foto: Publicitātes foto

2017.gada 19. decembrī sākusies pieteikšanās vienam no lielākajiem tautas sporta notikumiem – "Stipro skrējiens", kas šogad norisināsies 5. maijā atpūtas un sporta bāzē "Zelta Zirgs", Ķegumā, un tiks veltīts Latvijas valsts simtgadei, informēja organizatori.

Šogad "Stipro skrējiens" atgriežas pie iepriekšējo gadu formāta, kad visu distanču starts tiks dots vienā dienā. Tomēr gaidāmi vairāki citi jaunumi. Par godu Latvijas valsts simtgadei tiks veidoti ne vien jauni šķēršļi un uzlabota esošo caurlaidība, bet arī piedāvātas trīs dažādas starta grupas. Viena no tām "Izlūku skrējiens", ar kuru dalībnieki pirmo reizi varēja iepazīties aizvadītajā gadā. 5 kilometrus gara distancē komfortabli jutīsies ikviens, kurš vēlas izmēģināt spēkus "Stipro skrējienā" un izjust pasākuma vienreizējo atmosfēru. Izlūku skrējienā paredzēts kopējs starts, tādēļ varēs skriet individuāli, pārī kopā ar kādu vai komandā. Oficiāli šajā skrējienā atļauts piedalīties no 16 gadu vecuma.

Kā jaunums tiks piedāvāts "Ģimeņu skrējiens" 5 kilometru distancē, kas pēc šķēršļu izvietojuma un daudzuma būs līdzīgs "Izlūku skrējienam". Trase vienkārša, grūtības pakāpe zema, iespējams, dubļu šķēršļi, bet bez dziļām ūdens tilpnēm. "Ģimeņu skrējienā" aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu. Piedalīšanās tajā dos iespēju interesantā un neierastā veidā pavadīt laiku kopā, iesaistoties sportiskās aktivitātēs. Izjust ģimenes locekļu atbalstu un gandarījumu par paveikto.

Savukārt cilvēkiem ar augstu fizisko sagatavotību, profesionāliem sportistiem, tiem kuriem svarīgi ir uzrādīt labu rezultātu vai kuri vēlas izaicināt sevi tiks piedāvāta "Stipro skrējiena" 10 kilometrus gara distance. Individuāls starts paredzēts gan sievietēm, gan vīriešiem, gan komandām. Pirmo reizi skrējiena vēsturē dalībniekiem būs iespēja pieteikt dalību "Avangardā". Tas nozīmē, ka skrējēji, kas izvēlēsies "Avangardu" varēs startēt atsevišķā grupā piecpadsmit minūtes ātrāk, kā pārējie "Stipro skrējiena" 10KM distances skrējējie un cīnīsies par naudas balvām. "Avangardu" iesakām izvēlēties dalībniekiem, kuri iepriekš piedalījās Elites grupā, vēlas izvairīties no sastrēgumiem pie šķēršļiem un kvalificēties Obstacle Course Racing Pasaules čempionātam.

Trase tiks veidota, izmantojot norises vietas reljefu. Tajā iekļauti dažāda lieluma pauguri un mototrases tramplīni. Skrējiens norisināsies gan pa mežu un dūksnāju, gan pa smiltīm un granti. Nāksies pievarēt arī ūdenstilpnes, dažādas sienas, tranšejas un citus šķēršļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!