Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON), Jeļizaveta Iļjina

Latvijā populārākais kalnu riteņbraukšanas seriāls SEB MTB Maratons sasniedzis ekvatoru – 10. jūlijā Vietalvā risināsies ceturtais no septiņiem posmiem.

SEB MTB seriāls turpina savu ceļu pa Vidzemi un šoreiz piestās Vietalvā. Starts un finišs kā ierasti plānots slēpošanas trasē "Mailes", bet visās distancēs trase vīsies pa Vidzemes skaistajām pļavām un meža takām. Pēc Vietalvas posma SEB MTB pārcelsies uz Kurzemi, jo nākamie divi posmi notiks Talsos un Kuldīgā.

Tradicionāli kalnu riteņbraukšanas faniem rīkotāji piedāvās trīs distances – "Toyota Hybrid" maratona distanci, "Virši-A" Tautas klases distanci, kā arī "Mammadaba" Veselības braucienu. Sacensību dienā būs padomāts arī par jaunākajiem kalnu riteņbraukšanas piekritējiem, jo tradicionāli risināsies Bērnu braucieni dažādās vecuma grupās.

Pieteikšanās Vietalvas posmam notiek pilnā sparā un vēl tikai šonedēļ līdz svētdienas, 3. jūlija, 23:59 internetā www.velo.lv var pieteikties par zemāku dalības maksu. Nākamnedēļ līdz trešdienas 6. jūlija pusnaktij būs pieteikšanās nākamais posms par nedaudz lielāku dalības maksu, bet pēc tam interesenti varēs pieteikties sacensību rītā Vietalvā.

SEB MTB kopvērtējumā prestižākajā un sarežģītākajā "Toyota Hybrid" distancē pēc trīs posmiem vīru elites kopvērtējumā vadībā ir Oskars Muižnieks ("Sportlife.lv"), kurš gan nevienā posmā nav bijis augstāk par 5. vietu. Toties stabils sniegums un regulāra vieta labāko sešiniekā viņam šobrīd dod 2926 punktus, bet 2889 punkti ir Ivaram Prokofjevam (ZZK), kurš tikai Siguldā bija ārpus labāko sešinieka. Trešajā vietā ir Kārlis Tone (ZZK), kuram ir 2741 punkts.

"Toyota Hybrid" distances sieviešu elites kopvērtējumā pārliecinoša līdere ir visu trīs posmu uzvarētāja Lelde Ardava ("Rietumu Delfin", 3000 p.), bet aiz viņas seko abas pirmo trīs posmu medaļnieces – Ingrīda Šmite ("Sportilfe.lv", 2783 p.), un Madara Fūrmane ("Belo Cycling Project/SKANSTE", 2654 p.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!