Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas populārākais kalnu riteņbraukšanas seriāls SEB MTB startēja ar klasisko Cēsis-Valmiera braucienu, bet jau nākamajā nedēļā kalnu riteņbraucēji pulcēsies vienā no Vidzemes skaistākajām vietām Smiltenē, informē rīkotāji.

Smiltenes novads allaž lepojies ar sakoptu vidi, skaistiem dabas skatiem, un tieši šeit savulaik dzima kalnu riteņbraukšanas sacensības, kas vēlāk apņēma visu Latviju un jau 15. sezonu ir pazīstamas kā SEB MTB maratons. Smiltenes posmā rīkotāji tradicionāli piedāvā interesantu trasi, izņēmums nebūs arī šis gads, kad sportisti brauks gan pa pilsētas bruģi, gan pa Smiltenes apkārtnes pļavām.

Latvijas labākie kalnu riteņbraucēji sacentīsies "Toyota Hybrid" distancē (59 km), lielākās tautas masas gaidāmas "Viršo-A" distancē (38,6 km), bet kalnu riteņbraukšanas entuziasti varēs doties "Mammadaba" veselības braucienā, kurā nenotiek sāncensība. Tikmēr paši mazākie pedāļu minēji Smiltenē piedalīsies "Rasēns" Bērnu braucienā.

SEB MTB rīkotāji aicina kalnu riteņbraukšanas fanus šo sestdien, 30. aprīlī, uz Smiltenes posma trases iemēģināšanu. Visi interesenti pulksten 12 gaidīti Smiltenes pilsētas laukumā, no kurienes dosimies trases iepazīšanās braucienā. Tradicionāli braucēji varēs veikt "Virši-A" distances apli, kā arī uzzināt svaigākos organizatoriskos jaunumus par 8. maijā gaidāmajām sacensībām.

2015. gada SEB MTB Smiltenes posma fotogalerija

Smiltenes posma pieteikšanās pirmā kārta par izdevīgākiem nosacījumiem sacensību mājaslapā velo.lv noslēgsies svētdien, 1. maijā. Pēc tam pieteikties internetā velo.lv varēs līdz 4. maija pusnaktij, bet pēdējā brīdī interesenti varēs pieteikties sacensību vietā Smiltenē 8. maijā no pulksten 9:30.

Pieteikšanās iespējama arī "Fans" sporta veikalos Rīgā, Ventspilī, Aizkrauklē, Cēsīs, Talsos un Jēkabpilī. Kalnu riteņbraukšanas piekritēji aicināti arī reģistrēt dalību "TREK" veloveikalā Rīgā, Brīvības ielā 111, Siguldas, Kuldīgas un Ikšķiles tūrisma un informācijas centros, kā arī Smiltenes sporta centrā un "Eži" veikalos Cēsīs un Valmierā.

Ikvienam velobraucējam, piesakot savu dalību sacensību mājas lapā www.velo.lv, būs iespēja ziedot līdzekļus Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijai. Dalībnieki, kuri būs ziedojuši labdarības mērķiem, saņems īpašas atpazīšanās zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!