Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Populārais Latvijas riteņbraukšanas seriāls, kas vienlaikus ir arī nozīmīgākās kalnu divriteņu sporta sacīkstes valstī - SEB MTB maratons ir pirmais liela mēroga sporta pasākums Latvijā, kurā dalībnieki ziedo līdzekļus sabiedrībai nozīmīgu mērķu īstenošanai.

Pēc aizvadītajiem diviem posmiem, ziedošanas iniciatīvai atsaukušies 90 maratona dalībnieki, ziedojot līdzekļus SOS bērnu ciematam. Šobrīd ziedojomos savākti vairāk nekā 680 eiro.

SEB bankas valdes loceklis Kārlis Danēvičs uzskata, ka tā ir kā lielisku mijiedarbība - SEB MTB dalībnieki, piedaloties maratonā, ne tikai parūpējas par sportisku, veselīgu un aktīvu sava brīvā laika pavadīšanu, bet arī jauniešu integrāciju sabiedrībā. "Ziedojot līdzekļus SOS bērnu ciematam, velobraucēji palīdz jauniešiem socializēties, jo saziedotie līdzekļi tiks novirzīti jauniešu aktivitātēm – izglītībai, basketbolam, kora dziedāšanas nodarbībām, " viņš sacīja.

SEB MTB maratona rīkotājs Igo Japiņš uzsvēra, ka rietumvalstīs lielie sporta pasākumi bieži vien ir saistīti ar ziedošanas iespēju labdarībai, taču Latvijā šī kultūra pagaidām aug un attīstās. "Mēs novērtējām SEB bankas iniciatīvu, mudināt maratona dalībniekus ziedot līdzekļus SOS bērnu ciematam, tādā veidā sniedzot pienesumu labākas Latvijas sabiedrības veidošanā. Esam priecīgi, ka kopā ar SEB banku tagad ziedošanas kultūru nesam plašākā sabiedrībā, jo SEB MTB ir pirmais tik liela mēroga sporta pasākums Latvijā, kurā reģistrējoties, dalībniekiem ir pieejama ziedošanas iespēja," skaidroja Japiņš.

Mājas lapā "velo.lv" ikvienam velobraucējam, piesakot savu dalību sacensību mājas lapā būs iespēja ziedot līdzekļus Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijai. Dalībnieki, kuri būs ziedojuši labdarības mērķiem, saņems īpašas atpazīšanās zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!