Foto: Publicitātes foto
Ikgadējā Baltijas ceļa atceres skrējienā, kas risināsies no 22. līdz 24.augustam, arī šogad piedalīsies dalībnieku grupa no Latvijas, kas 600 kilometrus garo Baltijas ceļa maršrutu veiks skriešus, informē skrējēju klubs "Ozolnieki".

Šogad skrējiena dalībnieku grupa no Latvijas ir 16 cilvēku sastāvā, no kuriem 11 pārstāv Skrējēju klubu "Ozolnieki".

Stafetes veida skrējiens, ko rīko Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija, sāksies Viļņā un noslēgsies Tallinā, šķērsojot visas trīs Baltijas valstis.

Šogad pasākums notiks jau 23. reizi – tas sācies divus gadus pēc notikušās akcijas un notiek pa to pašu maršrutu, kad divi miljoni baltiešu sadevās rokās, izveidojot dzīvo ķēdi, lai visai pasaulei nevardarbīgā veidā apliecinātu savas alkas pēc pašnoteikšanās.

23. Starptautiskais stafetes skrējiens "Baltijas ceļš" tradicinoāli sāksies Katedrāles laukumā Viļņā, kur dalībnieki saņem mācītāja svētību un valsts augstāko amatpersonu laba vēlējumus turpmākajam ceļam. Šogad tas paredzēts 22. augustā pulksten 10. Šīs dienas laikā Lietuvā plānotas septiņas skrējēju sagaidīšanas vietas. Būtiski atzīmēt, ka to laikā skrējiens nepārtraukti turpinās, jo vienmēr kāda grupiņa dalībnieku ir ceļā; skrējiena maršruts ir sadalīts 5 līdz 10 km garos etapos.

Nākamajā dienā, 23. augustā, skrējiena dalībnieki turpmāko ceļu sāks pulksten sešos no Pasvales Lietuvā, ap pulksten 9.15 šķērsojot Lietuvas-Latvijas robežu, un ap plkst. 11.30 plānots sasniegt Bausku. Pulksten 15 paredzēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa Rīgā. Dienas beigās, ap pulksten 21, skrējiens finišēs Salacgrīvā, kur tiks pārlaista nakts un uzkrāti spēki vēl pēdējai dienai.

24. augustā dalībnieki stafetes skrējienu uzsāks pulksten sešos, ap 7.15 plānots šķērsot Latvijas-Igaunijas robežu. Pulksten 11 skrējēji nonāks Pērnavā, bet finišs paredzēts kā ik gadu tradicionāli pie Igaunijas Parlamenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!