Foto: Publicitātes foto

Latvijas lielākā slēpošanas sarīkojuma "Apkārt Alaukstam" organizatori paziņo, ka šogad slēpojums nenotiks nepiemērotu laika apstākļu dēļ.

"Šī ziema ļoti daudziem izbojāja iecerētos plānus. Sākusies tik cerīgi, tā tomēr pagrieza mums muguru. Lai arī prognozes rāda par aukstuma iespējamo atgriešanos, sagatavot kvalitatīvu slēpošanas distanci tik īsā laikā nav iespējams. Pie tam, vakar snigšana bija, bet bagātīga snigšana turpmākas dienās netiek solīta. Tāpēc esam spiesti pieņemt šo nepatīkamo lēmumu – atcelt slēpojumu," saka sporta kluba "Alauksts" pārstāvis Uvis Avens.

Viņš arī norāda, ka laika apstākļi ietekmējuši arī lielāko Baltijas slēpošanas maratonu – Tartu maratonu, kurš arī tika atcelts.

"Katru gadu slēpošanas trasi "Apkārt Alaukstam" cenšamies sagatavot arvien augstākā līmenī, par to saņemot pozitīvas atsauksmes no dalībniekiem. Tas nozīmē, ka zemāk šo latiņu laist nevaram, arī tas ir iemesls atcelt slēpojumu. Pieņēmām šo lēmumu, lai tie, kuri bija iecerējuši startēt slēpojumā, varētu šo dienu pavadīt citās aktivitātēs un cerēt, ka nākošā gadā ziema būs noturīgāka," saka Avens.

No potenciālajiem dalībniekiem izskanējuši ieteikumi, slēpošanu aizstāt ar skriešanu, bet Avens norāda, ka dalībnieki šo pasākumu februārī uztver kā slēpojumu, un tas tāds arī paliks. "Nākotnē varbūt atgriezīsimies pie velosacensībām, iespējams izveidosim arī skrējienu, lai popularizētu aktīvu un veselīgu dzīves veidu, kā arī vietu, kur patīkami to darīt."

Tiem, kuri reģistrējās slēpojumam, dalība sacensībām tiek pārcelta uz 2017.gada 5.februāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!