Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Šajā nedēļas nogalē Biķernieku mežā norisināsies pirmais un vienīgais kalnu velosipēdu sacensības Latvijas galvaspilsētā - "SMScredit.lv" Rīgas MTB velomaratons, kura Sporta distances uzvarētājam tiks pasniegts īpašs, mākslinieka darināts kauss no "SMScredit.lv" un "Baltijasmaratoni.lv". Kopējais balvu fonds sacensību uzvarētājiem sasniegs 7000 eiro, informē pasākuma rīkotāji.

"Mēs ticam, ka visi šajās sacensībās ir uzvarētāji, bet starp labākajiem vienmēr ir viens vislabākais, veiklākais un ātrākais. Un šis cilvēks ir pelnījis īpašu atzinību. Mums ir prieks par kopīgo iniciatīvu un sacensību organizatoru atsaucību, kā rezultātā par godu pirmajām sacensībām Latvijas galvaspilsētā esam radījuši kausu, ko saņems uzvarētājs Sporta distancē"," uzsver AS "4finance" izpilddirektors Latvijā Toms Jurjevs.

Dalībnieki aicināti pieteikties kādai no trīs distancēm: "Turkish Airlines" Sporta distance un "1A.lv" Tautas distance (40-50 km) un "Gaļas nams-Ādaži" veselības distance (14,5 km), bet bērni varēs piedalīties LEGO bērnu distancēs (500m-1km). Papildus ātrākajiem braucējiem, Veselības distancē tiks vērtētas komandas kategorijās "Kuplākā ģimene", "Kuplākais darba kolektīvs", "Kuplākā pašvaldība" un "Kuplākā mācību iestāde", kas saņems īpašas balvas no pasākuma atbalstītājiem. Organizatori atgādina, ka dalībnieki, kuri vēlas sagatavoties sacensībām, aicināti uz oficiālu treniņu - trases izmēģinājuma braucienu 23. jūlijā plkst.19.00 pie Biķernieku sporta bāzes.

Sacensību dalībniekus visas dienas garumā izklaidēs plaša aktivitāšu programma. Ikviens dalībnieks un atbalstītājs SMScredit.lv teltī varēs nofotogrāfēties un iegūt divas momentfoto izdrukas par piemiņu no pasākuma, savukārt savu velobraucēja spēku un ātrumu varēs izmēģināt sacenšoties GARMIN "Ruļļu cīņās". Dalībniekus visas dienas garumā priecēs mūzika, būs pieejami velosipēdu testi un konsultācijas, kā arī daudzas citas atrakcijas un izklaides.

Organizatori būs īpaši parūpējušies par izklaides iespējām ģimenēm ar bērniem. SMScredit.lv Rīgas MTB velomaratonā būs Baltijā vienīgā LEGO pilsētiņa, kurā visu vecumu bērni bērni bez maksas visos varēs būvēt un konstruēt, ļaujot vaļu iztēlei, kopā varoņiem no "LEGO Movie" un profesionāliem bērnu pieskatītājiem. Mazie apmeklētāji varēs arī kārtīgi izlēkāties bezmaksas piepūšamajās atrakcijās. Mazuļi, kuri vēl sper tikai pirmos soļus uz lieliskiem sasniegumiem velomaratona trasē, kopā ar vecākiem varēs izmēģināt balansa riteņus īpašajā "Strider" mazuļu trasē, kuras pievārētāji arī saņems īpašos diplomus.

Reģistrēties SMScredit.lv Rīgas MTB velomaratonam varēs sacensību dienā klātienē vismaz stundu pirms starta. Sacensību dienā dalības maksa Sporta distancē ir 20 eiro, Tautas distancē 15 eiro, Veselības distancē 10 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam dalības maksa LEGO bērnu distancēs ir 10 eiro. Dalības maksā iekļauta ēdināšana pēc finiša, profesionāli sagatavota trase ar atveldzēšanās punktiem, dalībnieku numuri, pēc nepieciešamības medicīniskā palīdzība un velosipēdu tehniskais serviss, kā arī piemiņas veltes un balviņas no pasākuma atbalstītājiem visiem dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!