Foto: DELFI Aculiecinieks
Izturības un ekstrēmo pārbaudījumu sacensībās "Stipro skrējienā", kas 4.maijā risinājās kinopilsētā "Cinevilla", vienam vīrietim iestājusies klīniskā nāve, taču viņu izdevies glābt, vēsta NRA.

Šogad "Stipro skrējiens" risinājās ļoti nepatīkamos laika apstākļos, jo bija ļoti vēss, pūta ziemeļvējš, kā arī ik pa laikam lija un esot manīta pat krusa. Tas gan neatturēja vairāk nekā 6000 entuziastu doties sarežģītajā trasē ar vairākiem šķēršļiem.

Kā informējusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, uz dažādām ārstniecības iestādēm nogādāti 13 cilvēki. Viens gadījums bijis ļoti smags, jo vīrietis no pārguruma trasē zaudēja samaņu, un viņam iestājusies klīniskā nāve. NRA vēsta, ka komandas biedriem bija prasmes pirmās palīdzības sniegšanā un viņiem izdevās puisi atdzīvināt. Pārējie cietušie hospitalizēti ar ķermeņa atdzišanu, plecu traumām, saišu sastiepumiem un lūzušām potītēm, bet daudziem medicīniskā palīdzība sniegta sacensību vietā.

Rīkotāji jau pēc sacensībām saņēmuši skarbu kritiku par nepietiekamu organizētību, un uz to norāda arī NRA. "Finišā nav bijis iespējams kā nākas sasildīties, ar divām pirtīm bijis par maz, un daudziem vienīgais siltuma avots bijusi zemessargu vārītā karstā tēja. Tiem, kuri atrada dušas, nācās vilties, jo ūdens bijis auksts."

To, ka dalībniekiem pārbaudījums bijusi ne tikai trase, bet arī neorganizētība no rīkotāju puses, norāda arī vidusskolnieks Dāvis Dieziņš, kurš "Stipro skrējienā" piedalījās pirmo reizi. Viņš līdz galam ticis, taču psiholoģiski situācija bijuši ļoti smaga. "Redzēju cilvēkus, kas vairs parunāt un pakustēties nevarēja, viņus ar kvadrocikliem veda laukā," NRA citē puisi, kurš no organizatoru puses gaidījis labāku dalībnieku aprūpi pēc nežēlīgajiem pārbaudījumiem. "Ja tik lielu pasākumu organizē un tādu "piķi" [sacensību dienā dalības maksa bija 35 eiro] iekasē, jāsagatavojas būtu labāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!