Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Tele2" Rīgas velomaratona organizatori cer šogad piesaistīt vismaz 5000 dalībnieku, trešdien preses konferencē pavēstīja rīkotāji.

Šodien Tele2 Rīgas velomaratona organizatori prezentēja īpaši ekskluzīvu trasi - pirmo reizi par prieku velomīļiem tā vīsies cauri galvaspilsētas sirdij. Tādējādi Tele2 Rīgas velomaratons kļūs skatītājiem un līdzjutējiem vēl pieejamāks, savukārt tā dalībniekiem - interesantāks. Tāpat jaunās trases izveide Rīgas centrā ir nozīmīgs solis tālākai Tele2 Rīgas velomaratona attīstībai, lai virzītos tuvāk mērķim - iekļūt Eiropas vadošo velo sacensību vidū. 

Šogad Tele2 Rīgas velomaratons notiks 3.jūnijā, pulcējot gan profesionālus sportistus, gan amatierus, ģimenes ar bērniem un uzņēmumu komandas. No 19. aprīļa sākas reģistrācija trīs distancēm - aktīviem riteņbraucējiem piemērotajai Credit24 Sporta distancei (80 km), Tautas distancei (32 km) un Ģimenes braucienam (16 km). Visu distanču velobraucējiem starts tiks dots pašā pilsētas sirdī - 11. novembra krastmalā. Tālāk maršruts vīsies pa Krasta ielu, pāri Dienvidu tiltam un atpakaļ Pārdaugavā trase ies pa Mūkusalas ielu zem Akmens tilta, pāri Vanšu tiltam. Finiša taisne būs krastmalā pie Prezidenta pils.


Sacensību rīkotājs, Igo Japiņa Sporta aģentūras direktors Igo Japiņš atklāj: "Esmu lepns par to, ka šogad riteņbraucējiem esam izcīnījuši īpaši iepriecinošu maršrutu - trase vīsies cauri pilsētas sirdij. Tele2 Rīgas velomaratons ir lieliska iespēja izbaudīt pārsteidzošu kopības sajūtu un tukšas pilsētas ielas, braucot policijas eskorta pavadībā. Tāpēc varu droši apgalvot, ka 3. jūnijā Rīga patiesi piederēs velobraucējiem!"

Valdis Vancovičs, Tele2 valdes priekšsēdētājs: "Priecājos, ka Tele2 Rīgas velomaratons turpina spert būtiskus soļus savā attīstībā un augt gan kvalitatīvi, gan dalībnieku skaita ziņā - ceram, ka maratons pulcēs rekordlielu velobraucēju skaitu! Šogad varam iepriecināt dalībniekus ne tikai ar jaunu trasi, bet arī dažādiem organizatoriskiem uzlabojumiem, piemēram, lai nodrošinātu mazākas rindas pēc numuriem maratona dienā, ikviens varēs izņemt savu numuru jau 1. vai 2. jūnijā centrālajā Tele2 klientu apkalpošanas centrā Rīgā. Rūpējoties par mūsu klientiem, varam paziņot, ka tāpat kā katru gadu viņiem būs izdevīgāka dalības maksa."

Tradicionāli Tele2 Rīgas velomaratonu 27.maijā ievadīs Rīgas bērnu minimaratons, kas norisināsies Uzvaras parkā. Lielā maratona ietvaros notiks arī UCI starptautiskas sacensības ar ārzemju profesionālo komandu līdzdalību Rīgas GP (180 km).

No 19. aprīļa reģistrēties Tele2 Rīgas velomaratonam var internetā www.velo.lv, kā arī no 25.aprīļa Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Līdz 10. maijam reģistrēties trim velomaratona distancēm var par pazeminātu dalības maksu. Pēc 10. maija dalības maksa pakāpeniski palielināsies. Plašāka informācija pieejama www.velo.lv. Tele2 un priekšapmaksas kartes Zelta Zivtiņa klientiem no 25.aprīļa līdz 31.maijam būs 25% atlaide dalības maksai.
Pirmo reizi Rīgas velomaratons norisinājās 1983. gadā. Tas ir vecākais, lielākais un plašāk apmeklētais velo braukšanas pasākums Rīgā. Kopš 2002. gada to organizē Igo Japiņa sporta aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!