Foto: Publicitātes foto
Kārtējā "Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību posmā uz starta stājās 456 dalībnieki, viņu vidū arī pirmoreiz viesi no ārzemēm - Krievijas un Holandes -, sacensībām sasniedzot jaunu dalībnieku rekordu un starptautisku statusu, informē pasākuma organizatori.

Sporta klasē ātrākais distances laiks bija 8 stundas un 59 minūtes, un 1.vietu ieguva jauktās grupas komanda "Isostar Adventure Racing Team" Daces Traniņas, Guntara Mankusa un Raimonda Lapiņa, kuri ir ieguvuši pasaules un Eiropas rogaininga čempiona titulus, sastāvā. Tautas klases ātrākā komanda "Optiskā enerģija" - Jānis Eimuss, Dāvis Plotnieks, Klāvs Poriķis - distanci veica septiņās stundās un astoņās minūtēs.

Biznesa klasē visātrāk distanci veica uzņēmuma "SEB Dzīvības apdrošināšana" komanda, otro vietu ieguva "Triatel", bet bronzas godalgu saņēma "GlaxoSmithKline".


Sacensības sākās ar puzles likšanu, kura vairāk padevās tiem, kas to nesen bija darījuši ar bērniem. Komandām, lai uzzināt visu kontrolpunktu atrašanās vietu, bija svarīgi ne tikai ātri salikt mozaīku, bet ļoti rūpīgi pārzīmēt tos uz oriģinālkartēm.

Šajā posmā bija veiksmīgi izmantotas reljefa un apvidus dažādība - bijušo tanku poligons, Rūju dīķi ar saliņām un Pokaiņu mežs. Tika izmantotas dažādas kartes – orientēšanās mežā un pilsētmežā, topo un aerofoto. "Pēc sacensībām, izpētot gan GPS ceļus, gan detalizētus rezultātus, izskatās, ka katra komanda spēja rast savu piedzīvojumu. Daudzas komandas saskārās ar izaicinājumiem veloorientēšanās pēc topogrāfiskās kartes, kurā daudzi ceļi nebija iezīmēti un bija svarīgi cītīgi sekot gan virzienam, gan attālumiem, lai nav jāpārvietojas ar riteņiem pa purviem, orientēšanās posmā, kur vajadzēja izveidot savu stratēģiju un pieņemt lēmumu, kā komandas dalībniekiem sadalīties un izvēlēties kontrolpunktus, kurus apmeklēt skrienot vai braucot ar velo, matemātikas un aprēķināšanās uzdevumos, pēc kuriem varēja uzzināt tālāko pareizo virzienu," tā Kārlis Osis, "Triatel xRace" distances plānotājs.

Sacensības kļūst ar vien apmeklētākas un ar katru posmu dalībnieku skaits pieaug. Arī organizatori cenšas katrā posmā pārsteigt dalībniekus ar jauninājumiem, lai nodrošinātu vēl interesantākas un kvalitatīvākas šīs jaunā veida sacensības Latvijā. Viens no "xRace" jaunumiem Dobelē bija GPS izsekošanas sistēmas izmantošana, kur 30 "xRace" komandas varēja vērot tiešraidē, bet pēc sacensībām salīdzināt izvēlēto distances maršrutu.

"Liels prieks ir par to, ka katrs trešais sacensību dalībnieks ir sieviete, un Dobeles posmā mums piedalījās 18 sieviešu komandas. Pieaug arī "Mini" klases dalībnieku skaits un Dobelē to bija 12. Jaunākajam dalībniekam Lorenam Kaužēnam, ir tikai 8 gadi un viņš godam paveica visu distanci. Mini klases distance ir paredzēta ģimenēm un visiem tiem, kas vēlas "pagaršot" piedzīvojumu," saka Jānis Vanags, "Traitel xRace" sacensību direktors.

"Triatel xRace" ir Latvijas piedzīvojumu sacensības, kas tiek uzskatīts par vienu no visaizraujošākajiem tautas sporta notikumiem Latvijā. Šajās sacensībās aicina piedalīties gan iesācējus, gan orientieristus, gan arī profesionālus sportistus. Šī gada abu posmu dalībnieks Rīgas "Dinamo" hokejists Jānis Sprukts par sacensībām saka: "Man "xRace" sacensības ir labs veids, kā pārbaudīt sevi citādāka veida noslogotības režīmā, un to ir patīkami darīt komandā, kas dod iespēju paļauties ne tikai uz sevi, bet arī uz komandas biedriem. Man patika kā noorganizētas sacensības, tāpēc domāju, ka tautas klasē varētu startēt ikviens, kas ir nodarbojies ar kaut kāda veida sportu vai kas ir fiziskās aktivitātes mīlošs cilvēks. Šīs sacensības dalībniekiem dod iespēju pārbaudīt apņemšanos pabeigt distanci un savas spējas sastrādāties komandā sev grūtos brīžos".

Nākamie "Triatel xRace" posmi notiks 9.jūlijā Cēsīs, 20.augustā Rīgā un 17. septembrī Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!