Foto: Publicitātes foto
1.oktobrī Tērvetē, papildinot populāro "xRace" seriālu ar velo posmu, notiks Latvijā vēl nebijušas xRace" velo orientēšanās sacensības (MTB-O), kuras apvienos MTB braucējus, piedzīvojumu meklētājus un orientēšanās mīļotājus.

"xRace velo" ir orientēšanas sacensības, kuras tiek organizētas starp komandām trīs dalībnieku sastāvā. Tās var būt sieviešu, vīriešu vai jaukta tipa komandas. 15 minūtes pirms starta tiek izsniegta karte ar visiem pieejamiem punktiem noteiktajā teritorijā. Dalībniekiem jāizveido sava stratēģija, saplānojot distanci tā, lai noteiktajā laikā ierastos finišā, kā arī, lai tiktu savākts maksimālais punktu skaits, apmeklējot kontrolpunktus. Pavadītais laiks distancē ir plānots četras stundas, distances garums ir atkarīgs no komandas izveidotas stratēģijas.


"Velo orientēšanas sacensības ideju esam pārņēmuši no Igaunijas kolēģiem, kur šīs dinamiskās sacensības ir guvušas lielu atsaucību no dalībnieku puses," stāsta sacensību organizators Jānis Vanags. "Tajās mēdz piedalīties gan pieredzējuši un profesionāli MTB distanču braucēji, gan cilvēki, kas mīl aktīvo atpūtu un dalībnieku skaits mēdz sasniegt vairākus simtus. Atšķirībā no ierastajām velo sacensībām, MTB velo braucējiem tā ir jauna pieredze – šeit pašam stratēģiski ir jāplāno sava distance, nevis jāveic posms, kuru jau iepriekš ir izveidojuši organizatori. Savukārt orientēšanās un piedzīvojumu sacensību cienītājiem izaicinājums ir atrast optimāli ātrāko un fiziski vieglāko ceļu starp punktiem. Šis ceļš ne vienmēr būs īsākais un taisnākais atšķirībā no klasiskās orientēšanās."

Sacensības norisināsies 1. oktobrī, rudenī, tāpēc par sacensības vietu ir izvēlēta viena no skaistākajām un teiksmām apvītajām vietām – Tērvete. Sacensību centrs būs pie Tērvetes rehabilitācijas centra. Dalībnieku izveidoti maršruti noteikti vīsies cauri Tērvetes Dabas parkam, pāri Svētkalnam (Zviedru kalnam), starp Latvijas vecākajām un garākajām priedēm, kamēr pa Sprīdīša taku tas novedīs līdz Rūķu un Pasaku mežam.

"Lai dalībnieku gandarījums par pasākumu būtu vēl lielāks, mēs rūpēsimies gan par aizraujošu distanci, gan par servisu pirms un pēc sacensībām: kā jau "xRace" piedzīvojumu sacensībās ierasts, ikvienam dalībniekam tiks nodrošinātas siltas dušas, velo serviss, pusdienas un citas komforta lietas," sola Jānis Vanags.

Reģistrācija un pilns sacensības nolikums no 5.septembra ir pieejams sacensību mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!