Foto: AP/Scanpix

Ventspilī piekto reizi norisinājās "Piedzīvojumu parka" pusmaratons, kur dažādās distancēs un vecuma grupās kopumā startēja gandrīz 2000 dalībnieki. Piedzīvojumu parka pusmaratons bija arī Latvijas čempionāts pusmaratonā. Tajā šoreiz uzvarēja Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs, portālu "Delfi" informē pusmaratona rīkotāji.

Kā pirmie uz starta devās bērni, kuriem starts bija jau sestdien, 14. jūnijā, un trīs distancēs – 300m, 500m un 1000m, kopumā piedalījās gandrīz 350 dalībnieki. Par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva Anna Goša, Karolīna Karla Matisone, Izabela Bogdanova, Olivers Dzenītis, Markus Diške un Ņikita Bondarjevs.

Svētdiena iesākās ar Sadraudzības skrējienu, kurā piedalījās cilvēki ar īpašām vajadzībām, kuri tika pavadīti caur cilvēku aleju ar aplausiem un ovācijām.

Plkst. 13 tika dots starts pusmaratonam, Nike tautas klases 10,55 km skrējienam, 5,275 km skrējienam un nūjotājiem. Pusmaratona distancē startēja 600 dalībnieki, tautas klases skrējienā - 900, bet nūjošanā startēja ap 100 dalībniekiem.

Pusmaratona distancē īpaša cīņa par pirmo vietu gan izpalika, jo pārliecinošu uzvaru ar jaunu Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratona trases rekordu 01:05,30 ieguva Olimpiskā centra „Ventspils” atbalstītais sportists Valērijs Žolnerovičs, kurš arī kļuva par 2014.gada Latvijas čempionu pusmaratonā. Otrajā vietā Kristaps Bērziņš ("Sportland"/"Nike") 01:10,49, bet trešais Kristaps Kaimiņš (Adidas & VSK Noskrien) 01:12,21.

Sieviešu konkurencē ar jaunu Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratona rekordu nepārspēta palika Jeļena Prokopčuka 01:13,32, kura kļuva par 2014.gada Latvijas čempioni pusmaratonā, aiz sevis atstājot Jolantu Liepiņu ("Sportlat") 01:21,22 un Anitu Kažemāku ("Sportland"/"Nike") 01:21,26.

10,55 km skrējienā vīriešu konkurencē uzvarēja Reinis Hartmanis ("Sportland"/"Nike"-2) ar rezultātu 00:34,08, bet sieviešu konkurencē ātrākā bija Dace Landstrom (00:39,26).

Tautas skrējienā 5,275 km distancē vīriešu konkurencē ar rezultātu 00:18,12 ātrākais bija Artūrs Medvedevs, bet sieviešu konkurencē Līga Jansone ("SK Metrons"/"Nike Riga Run") ar rezultātu 00:20,03.

Nūjošanā visātrāk starp vīriešiem finišēja Nauris Rūdelis (TVK) (00:34,16), bet sieviešu konkurencē Vivita Ruņģe (Nūjo ar vēju) (00:35,13).

Balvas kā vislielākie kolektīvi saņēma – Skriešanas klubs VSK Noskrien, Maratons Klubs un Jauniešu kustība „Mēs varam”.

Sportistu vidū bija arī Ventspils pašvaldības vadītāji. Sacensību uzvarētāji saņēma naudas balvas un arī dāvanas no sacensību atbalstītājiem. Visi sacensību rezultāti būs pieejami mājas lapā www.pusmaratons.lv

Sacensību centrālā norises vieta, starta un finiša zona atradās pie Ventspils Piedzīvojumu parka. Pusmaratona trase bija veidota no 4 apļiem pa pilsētas ielām no Piedzīvojumu parka līdz pilsētas centram un atpakaļ. Rezultātu fiksēšanai tika izmantota "ChampionsChip" elektroniskā sistēma. Trasē bija izvietoti dzirdināšanas punkti, kā arī pēc finiša katram dalībniekam bija iespēja saņemt uzkodas un dzērienus, kā arī piemiņas medaļu. Gan skrējējus, gan līdzjutējus uzmundrināja orķestri, budzinieki, aerobikas un citi priekšnesumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!