Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Velomaratona organizatori piedāvā pilnvērtīgi sagatavoties gada lielākajiem riteņbraukšanas svētkiem - 2. septembra Vienības braucienam Siguldā, apmeklējot bezmaksas velonodarbības.

Treniņi notiks Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, S.Eizenšteina ielā 2, Rīgā, 13., 20. un 27. augustā plkst. 19.00. Profesionāļu pavadībā izmēģināt trasi varēs arī treniņos 16. un 30. augustā Siguldā.

Nodarbībās interesenti varēs iegūt gan praktiskās, gan teorētiskās zināšanas velobraukšanā. Pirmo nodarbību 13. augustā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē vadīs aktīva dzīvesveida konsultante Dace Hartmane, labākā sporta distances braucēja sieviešu konkurencē Lelde Ardava no Rietumu – Delfin komandas un pieredzējušais riteņbraucējs un treneris, Igo Japiņa Sporta aģentūras direktors Igo Japiņš.

Nodarbībās dalībnieki uzzinās, kā pareizi iesildīties braukšanai un trenēties, lai nepārpūlētos, izvēloties sev piemērotāko slodzi. Tāpat arī tiks sniegti padomi, kā ar riteņbraukšanas palīdzību iegūt tvirtāku augumu un tikt vaļā no liekiem kilogramiem. Praktiskās nodarbības – braukšanas laikā dalībnieki tiks konsultēti par pareizu un drošu braukšanu distancē, uzsēdi, braukšanu grupā un citiem jautājumiem.

Dace Hartmane: "Riteņbraukšanā iesildīšanās var tikt veikta arī jau braucot, t.i., uzsākt braukt lēnām, pēc kādām 15 minūtēm kāpināt tempu vai braukt sarežģītāku maršrutu mežā vai kalnā. Ideāli, ja cilvēks pirms tam arī nedaudz izlokās, iekustina locītavas, "iestaipa" saites. Lai iesildītos, var veikt dažādus ļoti vienkāršus vingrinājumus, kurus parādīšu uz vietas Biķerniekos. Riteņbraukšana ir viens no salīdzinoši vieglākajiem veidiem, kā tikt vaļā no liekajiem kilogramiem. Vienā treniņā, atkarībā no intensitātes, var sadedzināt no 350 līdz pat 500 kalorijām. Vīriešiem šis skaitlis ir lielāks."

Velonodarbības notiks divās daļās:

1.) Teorētiskā daļa (lekcija, jautājumi un atbildes)

2.) Praktiskā daļa – iesildīšanās vingrojumu komplekss un braukšana distancē

Velomīļiem ir iespēja trenēties arī velomaratona norises vietā – Siguldā, kur dalībnieki tiks pulcēti 16. un 30. augustā. Starts no plkst. 18.00 līdz 19.30. Tā ir lieliska iespēja profesionāļu vadībā trenēties braukšanā pa Siguldas kalniem un pauguriem. Pulcēšanās autostāvietā pie Gūtmaņalas. Dalībnieki tiks sadalīti divās grupās – pieredzējušākie tiks aicināti veikt 24 km distanci, iesācēji – 12 km.

Plašāka informācija un pieteikšanās 22. Vienības braucienam www.velo.lv, kā arī Treks velo veikalos, Siguldas informācijas centrā, Kuldīgas informācijas centrā, Cēsu un Valmieras veloveikalos Eži, Tukuma Ledus hallē un Smiltenes sporta centrā.

Par tradīciju kļuvušais Vienības brauciens pulcē un apvieno ģimenes, darba kolektīvus, pašvaldību iedzīvotājus un draugus. Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs – LOK Sporta šosejas brauciens (102 km), SEB MTB brauciens (43 km) un Itera tautas brauciens (37,5 km). Pasākumā piedalīties varēs visi interesenti sākot no 12 gadu vecuma un vecāki. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Ieteicams pieteikties savlaicīgi. Katram finišētājam tiks pasniegta speciāla piemiņas medaļa. Ar īpašiem kausiem tiks apbalvoti trīs nomināciju uzvarētāji - vienotākais uzņēmums, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kuplākā ģimene. Pērn Vienības brauciens Siguldā pulcēja aptuveni 4500 dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!